Υπηρεσίες

H Delivery Hero πήρε άδεια από την ΤτΕ και μπαίνει στις ηλεκτρονικές πληρωμές

Είσοδο στην αγορά των ηλεκτρονικών πληρωμών κάνει η Delivery Hero (στην οποία ανήκει η πλατφόρμα efood) ύστερα από σχετική άδεια που πήρε από την Τράπεζα της Ελλάδας. Η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών Delivery Hero Payments έχει ιδρυθεί από το 2020 και θα μπορεί πλέον να προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών πληρωμών όπως τοποθετήσεις μετρητών σε λογαριασμό πληρωμών, όλες τις δραστηριότητες που απαιτούνται για την τήρηση λογαριασμού πληρωμών, αναλήψεις μετρητών από λογαριασμό πληρωμών, μεταφορά κεφαλαίων σε λογαριασμό πληρωμών, εκτέλεση εντολών άμεσης χρέωσης, εκτέλεση πράξεων πληρωμής με κάρτα πληρωμής κ.α..

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τα τέλη του 2021, δηλαδή ένα χρόνο μετά την ίδρυσή της, η Delivery Hero Payments Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία – DH Payments στην Ελλάδα προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 275.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ήταν 125.000 ευρώ και μοναδικός μέτοχος η γερμανική DH Financial Services Holding GmbH.

Σκοπός της εταιρείας ήταν στην αρχή η διενέργεια για λογαριασμό της, του συνόλου των εργασιών και δραστηριοτήτων που προβλέπονται από τη νομοθεσία για ίδρυμα πληρωμών και πλέον μπορεί να το κάνει αυτό και για τρίτους.

Η απόφαση

Σύμφωνα με την Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ 3.3.2022, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από την Διεύθυνση Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών αποφασίστηκε «να χορηγηθεί στην εταιρεία με την επωνυμία «Delivery Hero Payments Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία – Ίδρυμα Πληρωμών» άδεια λειτουργίας ιδρύματος πληρωμών προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες πληρωμών των στοιχ. γ’ και ε’ της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4537/2018».

close menu