Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον Apple για το μονοπώλιο του Apple Pay

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προχώρησαν στην απαγγελία κατηγοριών εναντίον της Apple για παραβίαση του νόμου περί μονοπωλίων. Σύμφωνα με την ΕΕ, η Apple περιορίζει την πρόσβαση στην τεχνολογία της επικοινωνίας κοντινού πεδίου (NFC, τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην υπηρεσία πληρωμών Apple Pay). Αν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες τότε μπορεί να επιφέρουν βαρύ πρόστιμο στην Apple, ενώ ενδεχομένως να αναγκασθεί να καταστήσει τις πληρωμές μέσω κινητών συσκευών εφικτές για όλους τους ανταγωνιστές της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι απέστειλε ένα έγγραφο στην Apple, στο οποίο περιγράφεται λεπτομερώς πώς η εταιρεία κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στις αγορές για κινητά πορτοφόλια στις συσκευές iOS.

Έχουμε ενδείξεις ότι η Apple περιόρισε την πρόσβαση τρίτων στη βασική τεχνολογία που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών λύσεων για τα κινητά πορτοφόλια στις συσκευές της Apple, δήλωσε η επικεφαλής της Κομισιόν, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Στην κοινοποίηση των αιτιάσεων, διαπιστώσαμε προκαταρκτικά ότι η Apple μπορεί να έχει περιορίσει τον ανταγωνισμό, προς όφελος της δικής της υπηρεσίας, της Apple Pay, συμπλήρωσε.

Από τη μεριά της, η Apple δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Επιτροπή.

Το Apple Pay είναι μόνο μία από τις πολλές επιλογές που είναι διαθέσιμες στους Ευρωπαίους καταναλωτές για την πραγματοποίηση πληρωμών και έχει εξασφαλίσει ίση πρόσβαση στο σύστημα NFC, ενώ έχει θέσει κορυφαία πρότυπα στον τομέα της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας, επισημαίνει η αμερικανική εταιρεία με δήλωσή της.

close menu