Πολιτική

Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: Καλύτερα να μιλάμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο

Είναι αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, είπε η κα Σακελλαροπούλου

Την κοινή τους βούληση για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, εξέφρασαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντησή τους που είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο Προεδρικό Μέγαρο.

“Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για ενίσχυση της συνεργασίας, την προώθηση του Διεθνούς Δικαίου και την ευημερία της ευρύτερης περιοχής” τόνισε μεταξύ άλλων η κα. Σακελλαροπούλου. Ευχήθηκε επίσης να είναι παραγωγικές οι συνομιλίες που θα γίνουν.

Ειδικότερα, όπως είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  τα τραγικά συμβάντα που αντιμετώπισαν οι χώρες μας έγιναν αφορμή για να αναπτυχθεί το αίσθημα αλληλεγγύης,  κοινό χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς. Αμοιβαία πολιτική βούληση για εδραίωση κλίματος για εμβάθυνση συνεργασίας και αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις.

Αν αναλογιστούμε τι γίνεται στον περίγυρό μας είναι αναγκαίο να εργαστούμε από κοινού για ενίσχυσης ευημερίας διαφύλαξη ειρήνης καθώς και προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας Έχοντας επίγνωση των διαφορετικών προσεγγίσεων σε σημαντικά ζητήματα είναι σημαντική η εμπέδωση και διατήρηση του ήρεμου κλίματος. Αντανακλά το θετικό πνεύμα η επίσκεψή σήμερα εδώ. Με τις σκέψεις αυτές διαβιβάζω ευνές στο φίλο λαό της Τουρκίας για ειρήνη και εφημερία.

Από την πλευρά του ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι η επίσκεψη του αυτή είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει μια νέα πορεία στις σχέσεις των δυο χωρών, έκανε λόγο για εποικοδομητικές συναντήσεις και τόνισε ότι είναι καλύτερο για το μέλλον και των δυο χωρών να μιλήσουμε για το γεμάτο μέρος του ποτηριού.

Πιο αναλυτικά, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι πιστεύει ότι η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας θα αποτελέσει ευκαιρία για την αρχή για μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι βρισκόμαστε εδώ με ευρεία αντιπροσωπεία υπουργών και ότι οι υπουργοί των δυο χωρών θα κάνουν επικοδομητικές συναντήσεις και συμφωνίες με τους ομολόγους τους.

«Θα συζητήσουμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε σε όλα τα ζητήματα. Οι προετοιμασίες έχουν γίνει από τους υπουργούς. Βάζοντας τις απαραίτητες υπογραφές θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με πιο ευνοϊκό τρόπο. Πιστευώ ότι θα είναι καλύτερα για το μέλλον και των δύο μερών να μιλάμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο» τόνισε.

close menu