Τάσεις & εξελίξεις

Ελβετοί εισαγγελείς διερευνούν ρωσική κυβερνοεπίθεση κατά της WADA

Ελβετοί εισαγγελείς διερευνούν κατά πόσο ρώσοι πράκτορες προσπάθησαν να χακάρουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA), σύμφωνα με όσα δήλωσε το Σάββατο το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, διευρύνοντας έτσι το πεδίο της φερόμενης κατασκοπείας κατά ιδρυμάτων στην Ελβετία.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι ποινικές διαδικασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2017 με υποψίες που αφορούσαν πολιτική κατασκοπεία. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών, εντοπίστηκαν δύο άτομα.

Τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι τα γραφεία του WADA και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στη Λωζάνη είχαν γίνει στόχος χάκερς.

Και οι δύο οργανισμοί τα τελευταία χρόνια ερευνούν υποθέσεις ντόπινγκ ρώσων αθλητών – μία έρευνα που έχει οδηγήσει τη χώρα στον αποκλεισμό από διεθνή γεγονότα.

Η ρωσική πρεσβεία στη Βέρνη χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα σχετικά με τη φερόμενη επίθεση κατά του  WADA ως παραμύθια και ως μία προσπάθεια να μην αποκατασταθεί η λειτουργία της ρωσικής αντι-ντόπινγκ αρχής.

ΠΗΓΗ: EURO2DAY.GR

TAGS:

close menu