Επιχειρήσεις

Δημόσια πρόταση για την εξαγορά της Intertech από την CD Media

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο δημόσιας πρότασης της εταιρείας CD Media προς την Intertech, με στόχο την εισαγωγή της πρώτης στο Χρηματιστήριο. Αυτήν τη στιγμή η CD Media ελέγχει ποσοστό κοντά στο 30% και ως δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος εμφανίζεται η πλευρά του κ. Κωνσταντίνου Αμοιρίδη, ο οποίος δραστηριοποιείται στην αγορά ηλεκτρικών συσκευών με ορμητήριο τη Βόρεια Ελλάδα. Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει σύμπνοια μεταξύ των δύο βασικών μετόχων. Το κόστος κτήσης και για τους δύο εκτιμάται αισθητά κάτω από το 1 ευρώ, με την τιμή της μετοχής, η οποία έχει ανεβάσει συναλλαγές το τελευταίο διάστημα με περισσότερα από 11 χιλιάδες κομμάτια την ημέρα.

Το ενδιαφέρον είναι δε η ανάπτυξη της CD Media, η οποία στο α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης τρέχει με αύξηση τζίρου 17%, με EBITDA +30%, ενώ η πρόβλεψη για την τρέχουσα οικονομική χρήση είναι για πωλήσεις μεταξύ 75-77 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη κοντά στα 5,5 εκατ. ευρώ. Ανύπαρκτος, δε, ο δανεισμός, περί τα 2-3 εκατ. ευρώ, ο οποίος υπερκαλύπτεται ήδη από την καθαρή κερδοφορία.

Η CD Media, δε, σύμφωνα με πολύ καλά ενημερωμένες πηγές, μόλις προσφάτως ολοκλήρωσε την εξαγορά βρετανικής εταιρείας gaming (όχι τζόγος, αλλά διαδικτυακά παιχνίδια ενηλίκων), αποκτώντας το 42%. Πρόκειται για την εταιρεία Greenman Gaming LTD, η οποία έχει παρουσία σε 150 χώρες. Ήδη η CD Media, εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών και video gaming, έχει παρουσία σε Πορτογαλία, Τουρκία, Σλοβενία, Κροατία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, σε πολλές από τις οποίες έχει ιδρύσει θυγατρικές εταιρείες.

Η τρέχουσα χρονιά, εν τω μεταξύ, τρέχει με σημαντικούς ρυθμούς για την Ιντερτέκ. Στη χρήση του 2022 ο κύκλος εργασιών μπορεί να υποχώρησε στα 18,9 εκατ. ευρώ από 22,06 εκατ. ευρώ, αλλά τα EBITDA σημείωσαν αύξηση σε πάνω από 1 εκατ. ευρώ, από περίπου 913 χιλιάδες ευρώ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στη χρήση που μας πέρασε η εταιρεία έγραψε στην τελική γραμμή καθαρά κέρδη 488 χιλιάδες ευρώ, από 131 χιλιάδες στην προηγούμενη χρήση του 2022.

Σε ό,τι αφορά τις φετινές προοπτικές, η διοίκηση της Ιntertech επισημαίνει:

«Η εταιρεία στοχεύει στην περαιτέρω διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων της και στην ενίσχυση και επέκταση της παρουσίας της σε μεγαλύτερο γεωγραφικό εύρος. Οι δράσεις της εταιρείας στοχεύουν στην ενδυνάμωση των συνεργασιών που ήδη συντηρεί καθώς και στην επέκτασή τους. Παράλληλα, εξετάζονται προτάσεις για επέκταση των δραστηριοτήτων της σε βαλκανικές χώρες.

Επίσης, δρομολογούνται ανάπτυξη και αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, με σταθερό στόχο οι γνώσεις, οι δεξιότητες, το ηθικό και το κίνητρο των ανθρώπων που εργάζονται στην εταιρεία να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο.

Στον κλάδο των καταναλωτικών ειδών, η Ιntertech συνεχίζει να επενδύει σε shop in shop χώρους στα μεγαλύτερα καταστήματα των εμπορικών συνεργατών μας, με σκοπό τη βελτίωση του brand awareness της Panasonic και της προβολής των νέων τεχνολογιών των προϊόντων. Εντός του 2023 αναμένεται να ενισχυθούν οι πωλήσεις με την κυκλοφορία νέων μοντέλων στις προϊοντικές κατηγορίες της εταιρείας. Ανησυχία δημιουργείται από τις αυξήσεις των τιμών στους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών, γεγονός που συνεχίζεται στη χρήση 2023.

Στον κλάδο των επαγγελματικών λύσεων, αξιόλογο είναι το γεγονός ότι κατακυρώθηκε υπέρ της εταιρείας ο δημόσιος διαγωνισμός προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος ασφαλείας για τους λιμένες Βαθύ & Καρλόβασι Σάμου, προϋπολογισμού 1.155.600,00 ευρώ προ ΦΠΑ».

πηγή: powergame.gr

close menu