Τηλεπικοινωνίες

Cyta: Ένας σύγχρονος, δημόσιος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός που επιδιώκει να συγκρίνεται με τους καλύτερους στον κόσμο

Την Τρίτη 14 Ιουνίου, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο μέλλον, η Cyta μοιράστηκε με φίλους και συνεργάτες, τις επιτυχίες της χρονιάς που σηματοδοτούν την ψηφιακή μετάβαση της χώρας μας και την τοποθετούν ανάμεσα στα τεχνολογικά πιο εξελιγμένα κράτη του κόσμου.

Σε μια χρονική περίοδο στην ιστορία του Οργανισμού που χαρακτηρίζεται από ανανέωση, εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα και διεθνείς επιτυχίες, η Cyta ανακοίνωσε ότι το 2021 σημειώθηκε η υψηλότερη κερδοφορία της των τελευταίων 13 χρόνων, με €78εκ. καθαρό κέρδος, μια αύξηση 10.6% σε σχέση με το 2020. Ο Οργανισμός επενδύει ποσό της τάξης των €100εκ ετησίως σε τεχνολογικές υποδομές για τον τόπο, επιστρέφει στην Πολιτεία περίπου τη μισή από την κερδοφορία του, με σύνολο μερισμάτων περίπου €851εκ. τα τελευταία 20 χρόνια και αναβαθμίζει διαρκώς τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες.

Στα 61 χρόνια της ιστορίας της, η Cyta συνδέει το νησί μας, τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις του με τον κόσμο γύρω μας. Παρότι βρίσκεται 540 χιλιόμετρα μακριά από το πλησιέστερο σημείο επαφής της με την Ευρώπη, μέσω των υποδομών της Cyta η Κύπρος σήμερα διαθέτει 13 υπερπόντια καλωδιακά συστήματα, το γρηγορότερο δίκτυο κινητής στην Ευρώπη και τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη 5G παγκόσμια, σε ποσοστό που αγγίζει το 100%.

O Πρόεδρος της Cyta, κ. Μιχάλης Ιωαννίδης, τόνισε πως «ο Οργανισμός, με μάτια ανοικτά στο μέλλον και προσηλωμένος στο ρόλο του, θα στηρίξει την ψηφιακή μετάβαση του τόπου». Στην κατεύθυνση αυτή σημείωσε ότι «Είναι ώρα να πάρουμε μαζί με την Πολιτεία και τις αποφάσεις που επιτρέπουν στη Cyta να λειτουργεί ισότιμα με τους ανταγωνιστές της στο διεθνές περιβάλλον. Αν θέλουμε έναν δημόσιο οργανισμό που τα επόμενα χρόνια θα συνεχίζει να υποστηρίζει την εξέλιξη και την ανάπτυξη, πρέπει να καινοτομήσουμε θεσμικά. Αυτό ζητούμε από την Πολιτεία: θεσμική καινοτομία!»

Σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός Οικονομικών, κ Κωνσταντίνος Πετρίδης, αναγνωρίζοντας την προσφορά της Cyta στην εξέλιξη της Κύπρου, της οικονομίας και της κοινωνίας της, σημείωσε ότι «Η Cyta είναι ένας σύγχρονος οργανισμός με μεγάλη προοπτική, με επιτεύγματα και διεθνείς διακρίσεις, κάτι που αποδεικνύει συνεχώς, ιδιαίτερα με τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων. Δηλώνω περήφανος ως πολιτικός προϊστάμενός της. H Κύπρος πρέπει να είναι περήφανη για τη νέα Cyta. Δεν μπορεί να γίνεται λόγος για νέα εποχή στην επικοινωνία χωρίς τη Cyta. Η Πολιτεία αναγνωρίζει τον σημαίνοντα ρόλο του Οργανισμού και στηρίζει τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και την προσαρμοστικότητά του και είναι γι αυτό ακριβώς που θα σταθεί δίπλα στην ηγεσία και τα στρατηγικά πλάνα της, στηρίζοντας την μετεξέλιξη του θεσμικού πλαισίου του Οργανισμού. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που έχουμε αποσύρει και το νομοσχέδιο για ιδιωτικοποίηση της Cyta”.

Ο CEO της Cyta, κ Αντρέας Νεοκλέους, σημείωσε ότι «Η Cyta του σήμερα μιλά με επιχειρηματική λογική και τη δύναμη των αριθμών. Υπερέχει όχι με το βάρος του ονόματός της, αλλά με τη μετρήσιμη αξία των ποιοτικών χαρακτηριστικών της. Με ανατροπή της πτωτικής τάσης του παρελθόντος και συνεχιζόμενη αύξηση εσόδων και κερδοφορίας. Όχι πλέον πρώτοι στην Κύπρο, αλλά πρώτοι στην Ευρώπη. Οπτικές ίνες και 5G παντού, απεριόριστα data για όλους, χαμηλότερες τιμές από ποτέ, μαζί με την καλύτερη εμπειρία πελάτη και την σφραγίδα αξιοπιστίας της Cyta. Ανακοίνωσε, επίσης, την πρώτη από μια σειρά ευχάριστων εκπλήξεων για τους πελάτες της Cyta που αναμένονται πριν το τέλος του χρόνου. Συγκεκριμένα, τη λειτουργία του Apple Watch Cellular ως ανεξάρτητη συσκευή, αποκλειστικά με eSIM της Cyta, από τις 17 Ιουνίου.

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος ο οποίος τίμησε επίσης με την παρουσία του την εκδήλωση της Cyta δήλωσε: “H Cyta είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ταξιδιού μας προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνουμε τα άλματα που έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια στον ψηφιακό μετασχηματισμό, κατά κύριο λόγο χάρη στον στρατηγικό μας σύμμαχο που είναι η Cyta. Ο Οργανισμός έχει καταφέρει να μεταμορφωθεί, όχι μόνο από την πλευρά ενός πολύ συμπαγούς τολμηρού και καινοτόμου επιχειρηματικού πλάνου, αλλά και από την πλευρά των ανθρώπων του που παρουσιάζουν επιχειρηματικότητα, καινοτομία και τόλμη. Επιτυχημένη Cyta σημαίνει επιτυχημένος ψηφιακός μετασχηματισμός, που για την Κύπρο μεταφράζεται σε επιχειρηματική καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και κοινωνική ευημερία για τη χώρα μας”.

Την εκδήλωση της Cyta τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Αναστασία Ανθούση, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, αξιωματούχοι της Δημόσιας Υπηρεσίας, Ημικρατικών Οργανισμών και άλλα κρατικοί αξιωματούχοι, καθώς και επιχειρηματικοί πελάτες, συνεργάτες του Οργανισμού και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

close menu