Επιχειρήσεις

Απόστολος Γεωργαντζής, Διευθύνων Σύμβουλος Quest Συμμετοχών: «Μελετάμε την εξαγορά της Κωτσόβολος»

Εκτός αυτού, η εταιρεία εξετάζει και άλλες περιπτώσεις εξαγορών στο ΙΤ

«Μελετάμε την εξαγορά, η οποία, αν προκύψει, θα μας επιτρέψει να μπούμε ευρύτερα στον τομέα της λιανικής, στον οποίο θα θέλαμε μεγαλύτερη συμμετοχή. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουμε καταλήξει» τόνισε, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές, ο διευθύνων σύμβουλος της Quest, Απόστολος Γεωργαντζής.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Quest, που έχει υποβάλλει μη δεσμευτική προσφορά, έχει περάσει στο δεύτερο στάδιο της όλης διαδικασίας και αυτήν την περίοδο αποτιμά την Κωτσόβολος. «Εκτιμούμε ότι μέχρι τον επόμενο μήνα θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα όσον αφορά την αποτίμηση της Κωτσόβολος. Αν έχουμε κάποια νέα θα είναι προς το τέλος του χρόνου» πρόσθεσε ο CEO της Quest.

Εκτός αυτού, η εταιρεία εξετάζει και άλλες περιπτώσεις εξαγορών στο ΙΤ. «Θα συνεχίσουμε τις εξαγορές. Αναζητούμε και άλλες ευκαιρίες όπως αυτή της Έπαφος, σε μικρές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε συγκεκριμένους τομείς του ΙΤ. Θέλουμε να επεκτείνουμε το αποτύπωμά μας σε niche αγορές της Πληροφορικής, με υψηλά περιθώρια κέρδους» σημείωσε η διοίκηση της εισηγμένης.

Υψηλές προσδοκίες φαίνεται να έχει η Quest και από την εξαγορασθείσα Γ.Ε. Δημητρίου, η οποία είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των κλιματιστικών Toyotomi στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης , ο τζίρος από τη δραστηριότητα της Γ.Ε. Δημητρίου θα ξεπεράσει φέτος τα 50 εκατ. ευρώ, καθώς το αντικείμενό της ευνοείται από το κρατικό πρόγραμμα αντικατάστασης και ανακύκλωσης συσκευών.

Η εταιρεία, αν και επιβαρύνθηκε φέτος από την άνοδο του μεταφορικού κόστους και από την αύξηση των επιτοκίων, τρέχει με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης των πωλήσεων από τις αρχές του έτους και έχει αυξανόμενο περιθώριο κέρδους, γεγονός που, όπως τονίστηκε, δικαιώνει την επιλογή της να επενδύσει στη Γ.Ε. Δημητρίου.

close menu