Υπηρεσίες

Αλλαγή παρόχου ρεύματος με ένα κλικ μέσα από το Gov.gr Wallet

Τη δυνατότητα αλλαγής παρόχου ρεύματος χωρίς δικαιολογητικά και διαδικασίες θα έχουν οι πολίτες μέσα από το Gov.gr Wallet, σύμφωνα με την νέα υπηρεσία που αναπτύσσουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Έτσι, οι καταναλωτές που θέλουν να αλλάξουν πάροχο, το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι να δώσουν έγκριση στην εταιρεία να αντλήσει άπαξ από το «ψηφιακό πορτοφόλι» τους όσα προσωπικά στοιχεία είναι απαραίτητα για τη σύναψη του συμβολαίου προμήθειας ρεύματος και η διαδικασία θα ολοκληρώνεται χωρίς να χρειάζεται να αποστείλουν οποιοδήποτε δικαιολογητικό.

Επομένως, αν κάποιος θέλει να αλλάξει προμηθευτή, απλώς θα επικοινωνεί με τη συγκεκριμένη εταιρεία για να συμφωνήσει στο τιμολόγιο στο οποίο πρόκειται να συμβληθεί. Στη συνέχεια, θα λαμβάνει μία ειδοποίηση στο «ψηφιακό πορτοφόλι», με την οποία θα ενημερώνεται για τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για το συμβόλαιο και τα οποία χρειάζεται να αντλήσει η εταιρεία. Αν συναινέσει μέσω της ενημέρωσης, τότε θα ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Ενίσχυση της κινητικότητας

Η απλοποίηση της αλλαγής παρόχου δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να ενισχυθεί η κινητικότητα στη λιανική ρεύματος, καθώς πλέον η μετακίνηση σε νέο προμηθευτή θα μπορεί να γίνει χωρίς την παραμικρή ταλαιπωρία. Με τη σειρά της, η ευκολία στην αλλαγή εταιρείας αναμένεται να αυξήσει τον ανταγωνισμό στην αγορά, καθώς μία ανταγωνιστική εμπορική πολιτική θα έχει περισσότερες πιθανότητες να «μεταφραστεί» στην προσέλκυση νέων πελατών.

Μάλιστα, η ευκολία αλλαγής προμηθευτή, που θα φέρει το «ψηφιακό πορτοφόλι», θα επιτρέψει να αξιοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η απελευθέρωση των μετακινήσεων, που προβλέπει πλέον το ρυθμιστικό πλαίσιο, Υπενθυμίζεται ότι στα κυμαινόμενα τιμολόγια (πράσινα και κίτρινα) ένας καταναλωτής μπορεί να στραφεί σε άλλο προμηθευτή (ή σε άλλο προϊόν του παρόχου του) ανά πάσα στιγμή, χωρίς την παραμικρή οικονομική οικονομική επιβάρυνση.

Μάλιστα, στη δεδομένη συγκυρία οι χρεώσεις των εταιρειών στα κυμαινόμενα προϊόντα τους αρχίζουν να εμφανίζουν σημαντικές διαφοροποιήσεις. Δέσμευση, με τη μορφή «πέναλτι» πρόωρης αποχώρησης, υπάρχει αποκλειστικά στα σταθερά (μπλε) τιμολόγια.

συνέχεια στο insider.gr

close menu