Τεχνολογίες

Ακάθεκτο το TikTok με πάνω από 23 εκατομμύρια downloads μόνο τον Σεπτέμβριο

Το TikTok, το νέο κοινωνικό δίκτυο που έχει σαρώσει τον πλανήτη και αναδεικνύεται στο κυρίαρχο μέσο έκφρασης των νέων, εξακολουθεί να “σαρώνει” τα downloads έχοντας πάνω από 23 εκατ. downloads μόνο τον Σεπτέμβριο.

Ένα από τα σημεία που έχει σημασία, είναι η καθολική αποδοχή του ανεξαρτήτως πλατφόρμας, καθώς ο αριθμός των downloads μοιράζεται εξίσου τόσο σε android όσο και σε iOS συσκευές, ενώ δείχνει ανεπηρέαστο από τις πρόσφατες διαμάχες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε πάνω από 6 εκατ. κατεβάσματα.

Εκτός από τις ΗΠΑ, το TikTok δείχνει να έχει τεράστια απήχηση στην Λατινική Αμερική με Βραζιλία και Μεξικό να κυριαρχούν στα downloads, ειδικά από android συσκευές.

Ανεπηρέαστο από πολιτικά παιχνίδια

Οι πρόσφατες κυρώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ και η υποχρέωση του να πουληθεί σε εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων, με πρόφαση την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών, δεν επηρέασε καθόλου τους χρήστες τους.

Η πλατφόρμα ξεκίνησε την λειτουργία της το 2016, αλλά είδε απότομη αύξηση των χρηστών της την διετία 2018-2019, όταν η μητρική εταιρεία πήρε την (σωστή όπως αποδείχτηκε) απόφαση να απευθυνθεί στις νεαρότερες ηλικίες. Η δυνατότητα που έδωσε στους χρήστες να ανεβάζουν σύντομα βίντεο. “έπιασε στον ύπνο” τις άλλες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης και στις ΗΠΑ αναδείχτηκε σαν την κυρίαρχη πλατφόρμα. Η δημοφιλία της αυτή ήταν που τράβηξε το ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία θέτοντας θέμα προστασίας των δεδομένων των χρηστών, απαίτησε την πώληση του σε εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων, αλλιώς θα προχωρούσε στο “κλείδωμα” της.

Η διαδικασία πώλησης έχει εξελιχθεί στο σήριαλ των τελευταίων μηνών, με την ζυγαριά να δείχνει πως κλίνει προς την κοινοπραξία της Oracle με την Walmart, η πρόταση της οποίας κέρδισε αυτή της Microsoft.

Η επιτυχία του TikTok και η δυνατότητα του να προσφέρει τοπικό content, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στα καθιερωμένα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Instagram, Snapchat), τα οποία ήδη ξεκίνησαν να ενσωματώνουν κάποια από τα χαρακτηριστικά του TikTok στις δικές τους πλατφόρμες.

Παρά την μικρή διάρκεια ζωής του και το αμφίβολο για πολλούς μέλλον του, το TikTok έχει εξελιχθεί σε υπολογίσιμη “δύναμη” στην αγορά, έχοντας προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών διασημοτήτων και κατά συνέπεια τεράστια διαφημιστικά κεφάλαια, κάτι που έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και απώλειες στα έσοδα των υπόλοιπων δικτύων.

TAGS:

close menu