Διεθνή

Η Samsung επενδύει 228 δισ. δολάρια σε νέα μονάδα ημιαγωγών

Το ποσό των 300 τρισ. γουόν Κορέας (228 δισ. δολάρια) σχεδιάζει να δαπανήσει η Samsung Electronics σε ένα νέο συγκρότημα παραγωγής ημιαγωγών στη Νότια Κορέα που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Η επένδυση θα ολοκληρωθεί έως το 2042, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Samsung και είναι μέρος της προσπάθειας της Νότιας Κορέας να «πάρει τα ηνία» σε κρίσιμες τεχνολογίες. Η κυβέρνηση επιχειρεί να φέρει κοντά τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της χώρας για να προωθήσει την ανάπτυξη σε σημαντικούς τομείς. Όπως ανακοίνωσε, ο ιδιωτικός τομέας θα επενδύσει 550 τρισ. κορεατικά γουόν έως το 2026, σε τομείς όπως οι ημιαγωγοί, οι οθόνες, οι μπαταρίες και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Ωστόσο, η προσοχή στρέφεται κυρίως στους ημιαγωγούς -σημαντικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στα πάντα, από τα smartphones έως τα αυτοκίνητα- που έχουν βρεθεί και σε γεωπολιτικό επίκεντρο. Η δαπανηρή κίνηση της Νότιας Κορέας θεωρείται ένας τρόπος να ανταγωνιστεί τις επιθετικές επενδύσεις των ΗΠΑ στα τσιπ.

TAGS:

close menu