Επιχειρήσεις

«VentureGarden – Helping People Grow Ideas»: Έναρξη νέου κύκλου του επιταχυντή επιχειρηματικών ιδεών

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις του 15ου κύκλου του προγράμματος VentureGarden στην Αθήνα που πλέον διανύει τον 8ο χρόνο του. Το VentureGarden Αθήνα είναι επιταχυντής επιχειρηματικών ιδεών αρχικού σταδίου (idea accelerator). Παρέχεται δωρεάν από το Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece και υλοποιείται από το Alba Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD), το κέντρο επιχειρηματικότητας του Alba. Το πρόγραμμα υλοποιείται και στη Θεσσαλονίκη από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT – A Division of Anatolia College.

Απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση ή εξελίσσοντας την ήδη υπάρχουσα εταιρεία τους.

Το VentureGarden δίνει έμφαση στον άνθρωπο και όχι στην ιδέα, καθώς τόσο η ιδέα, όσο και το επιχειρηματικό περιβάλλον μεταλλάσσονται συνεχώς. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να μάθουν να αξιοποιούν εργαλεία, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε ιδέα εμπνευστούν. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος που θέλουν άμεσα να υλοποιήσουν την ιδέα τους μπορούν με βάση την προετοιμασία που έχουν κάνει στο VentureGarden να ενταχθούν σε θερμοκοιτίδες, να αναζητήσουν χρηματοδότηση ή να αναζητήσουν υποστήριξη από άλλους φορείς του οικοσυστήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι για τον νέο κύκλο του VentureGarden Αθήνα καλούνται να συμπληρώσουν την αίτησή τους στο www.venturegarden.gr έως τις 7 Μαρίου 2021, όπου και θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων.

Η δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται από του υποστηρικτές του. Ιδρυτικός εθνικός δωρητής είναι η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), ενώ το VentureGarden Αθήνα υποστηρίζει και η Continental.

Το VentureGarden ξεκινά με μια εντατική εκπαίδευση για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών διάρκειας 5 εβδομάδων. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων που θα συνεχίσουν με mentoring διάρκειας 3 μηνών. Το πρόγραμμα υλοποιείται στα ελληνικά. Θα υλοποιηθεί εκτάκτως ηλεκτρονικά με περιορισμένη φυσική παρουσία στους χώρους του Alba Graduate Business School εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία των συμμετεχόντων, θα αξιοποιηθούν σύγχρονα και ασύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης και συνεργασίας.

Ήδη από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 3.940 αιτήσεις συμμετοχής, εκ των οποίων οι 1.391 επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Κατά τη διάρκεια των 29 συνολικά κύκλων που έχουν υλοποιηθεί στις τρεις πόλεις οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν συνολικά 1.240 ώρες μαθημάτων. 358 εισηγητές και μέντορες έχουν προσφέρει στους συμμετέχοντες υποστήριξη, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους δημιουργικότητα σε απτά αποτελέσματα. Μέχρι και σήμερα, περισσότερες από 2.600 ώρες υποστηρικτικής καθοδήγησης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του VentureGarden.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 7 Μαρτίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να συμπληρώσετε την αίτηση επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr

close menu