Υπηρεσίες

To υπ. Ανάπτυξης αναβαθμίζει τις ψηφιακές υπηρεσίες προστασίας καταναλωτή

Το υπουργείο Ανάπτυξης προχωράει στην αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών προστασίας του καταναλωτή για αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των τιμών λιανικής πώλησης.

Η ανακοίνωση πρόσθετης χρηματοδότησης του υπουργείου Ανάπτυξης, με το ποσό δημόσιας δαπάνης να ανέρχεται σε 1.190.400 ευρώ, αναφέρει χαρακτηριστικά πως σκοπός είναι «να χρηματοδοτηθεί η αναβάθμιση και η επέκταση των ψηφιακών υπηρεσιών προς τον πολίτη της γενικής γραμματείας Εμπορίου».

Παράλληλα, οι πολίτες θα συνεχίσουν να έχουν την ευχέρεια να κάνουν καταγγελίες στο kataggelies.mindev.gov.gr, αλλά και στην ψηφιακή πλατφόρμα/παρατηρητήριο τιμών e-Καταναλωτής. Οι στόχοι της αναβάθμισης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου είναι οι εξής:

«Να χρηματοδοτηθεί η αναβάθμιση και η επέκταση των ψηφιακών υπηρεσιών προς τον πολίτη της γενικής γραμματείας Εμπορίου. Η επέκταση και αναβάθμιση αφορούν στην παροχή διακαναλικής ψηφιακής υπηρεσίας προς τον πολίτη στην πλατφόρμα kataggelies.mindev.gov.gr, στην διαδικτυακή εφαρμογή του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων “Fuel Prices” με στόχο την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των τιμών λιανικής πώλησης υγρών καυσίμων καθώς και στην ψηφιακή πλατφόρμα παρατηρητήριο τιμών “e-Καταναλωτής” με στόχο την παροχή νέων υπηρεσιών προς τον πολίτη και την ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων με τεχνολογία ΑΙ».

close menu