Υλικό-Συσκευές

To πρώτο E-ink monitor 25,3 ιντσών είναι γεγονός

Η Dasung, μια κινεζική εταιρεία που ειδικεύεται στις οθόνες E-ink, παρουσίασε τη πρώτη μεγάλη έγχρωμη οθόνη E-ink στον κόσμο για εφαρμογές γραφείου μέσω Indiegogo

Το Paperlike Color διαθέτει έγχρωμη οθόνη E-ink Kaleido 3 25,3 ιντσών σε φορμά 16:9 και ανάλυση 3.200 x 1.800 pixel και στοχεύει στη μείωση της καταπόνησης των ματιών στο σύγχρονο γραφείο και προσφέρει μια «απαράμιλλη ευκαιρία να απολαύσετε ζωντανά, πολύχρωμα γραφικά παρόμοια με τις παραδοσιακές οθόνες LCD» όπως αναφέρει η εταιρεία.
Ο συνδυασμός των τεχνολογιών X-Color Filter και Turbo High Refresh Rate ενισχύει την αντίθεση, τη φωτεινότητα, τη σαφήνεια του κειμένου, τα δυναμικά χρωματικά εφέ, ωστόσο, τα 4.096 χρώματα του απλά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις σύγχρονες ψηφιακές οθόνες όσον αφορά τον πλούτο και τη ζωντάνια με τα εκατομμύρια χρώματα.

Το Paperlike Color μπορεί να προσανατολιστεί σε οριζόντια ή κατακόρυφη θέση και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις – μία με επίπεδη οθόνη και η άλλη με καμπύλη 4000R. Κάθε έκδοση είναι διαθέσιμη σε μια έκδοση Dark Knight, η οποία διαθέτει ένα ολόμαυρο εξωτερικό ενώ μετρά μόλις 8mm στο λεπτότερο σημείο της.

Δυνατό σημείο του monitor είναι η τεχνολογία DASUNG Turbo Ultra-speed Refresh, εξασφαλίζοντας εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς ανανέωσης και ελάχιστη καθυστέρηση. Αυτή η τεχνολογία εξασφαλίζει ομαλότερη περιήγηση, επεξεργασία εγγράφων, διαδικτυακά μαθήματα και προβολή κινούμενων εικόνων, εφαρμογές που οι οθόνες E-ink δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν όπως πρέπει. Ακόμα και οι κινήσεις του ποντικιού θεωρητικά ανταποκρίνονται καλύτερα, πάντα σύμφωνα με την εταιρεία.

Το Paperlike Color είναι ιδανικό για εφαρμογές γραφείου, περιήγηση στο διαδίκτυο, προγραμματισμό, ανάγνωση ebook και βασική προβολή εικόνων. Η οθόνη είναι αρκετά μεγάλη για να λειτουργεί με λειτουργίες διαχωρισμού οθόνης και πολλαπλών παραθύρων. Όπως προαναφέραμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί οριζόντια ή κάθετα και να αντικατοπτρίζει ή να επεκτείνει το περιεχόμενο στην κύρια οθόνη του υπολογιστή σας. Το Paperlike Color λειτουργεί με Windows, Mac (OS X 10.11 ή νεότερη έκδοση), Linux, Ubuntu.

Το Dasung Paperlike Color είναι τώρα διαθέσιμο για προπαραγγελία μέσω μιας καμπάνιας crowdfunding του Indiegogo. Οι τιμές λιανικής ξεκινούν από 1,899 $, αν και οι υποστηρικτές του Indiegogo early bird μπορούν να κάνουν κράτηση για 1,499 $. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι οθόνες θα αρχίσουν να αποστέλλονται στους υποστηρικτές τον Δεκέμβριο του 2023.

close menu