Τηλεπικοινωνίες

Το LG WING αλλάζει το νόημα της χρηστικότητας στα Smartphones

Η LG Electronics (LG) αποκάλυψε το LG WING, την πρώτη συσκευή που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του Explorer Project, σε μια online εκδήλωση (https://lgwing.me/DiscovertheUnexplored) που μεταδόθηκε live σε όλο τον κόσμο από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Σεούλ. Ο στόχος του Explorer Project είναι η ανακάλυψη ανεξερεύνητων μέχρι τώρα ιδεών σε επίπεδο χρηστικότητας, σε μια προσπάθεια επέκτασης του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας. Το LG WING αποτελεί την ενσάρκωση αυτής της επιδίωξης, καθώς διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό προσφέροντας στους καταναλωτές νέες και εντυπωσιακά διαφοροποιημένες εμπειρίες.

Μια κρυφή δεύτερη οθόνη ανεβάζει την εμπειρία χρήσης σε άλλο επίπεδο
Το LG WING είναι εντελώς διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο smartphone στην αγορά. Οι χρήστες μπορούν να μεταβούν εύκολα από τη βασική λειτουργία στη λειτουργία περιστροφής, οποιαδήποτε στιγμή, προκειμένου να απολαύσουν μια διευρυμένη και πραγματικά διαφοροποιημένη εμπειρία χρήσης. Στη λειτουργία περιστροφής, ολόκληρη η πρόσοψη του τηλεφώνου περιστρέφεται δεξιόστροφα κατά 90 μοίρες, με αποτέλεσμα η κύρια οθόνη να είναι πλέον σε οριζόντια θέση, αποκαλύπτοντας παράλληλα μια δεύτερη οθόνη 3,9 ιντσών που προσφέρει νέα χρηστικότητα και νέες δυνατότητες προς εξερεύνηση. Στη λειτουργία περιστροφής, οι χρήστες μπορούν να προβάλουν την ίδια εφαρμογή και στις δύο οθόνες ή δύο διαφορετικές εφαρμογές ταυτόχρονα, μία σε κάθε οθόνη.

Η προβολή βίντεο από πλατφόρμες streaming στη λειτουργία περιστροφής, επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τη δεύτερη οθόνη χωρίς να επηρεάζεται η προβολή του περιεχομένου που παρακολουθούν. Για να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον μοναδικό σχεδιασμό του LG WING, η LG συνεργάστηκε με διάφορες κορυφαίες πλατφόρμες. Κατά την προβολή περιεχομένου από το YouTube ή το Tubi στο προεγκατεστημένο πρόγραμμα περιήγησης NAVER Whale, το βίντεο προβάλλεται στην κύρια οθόνη της συσκευής ενώ στη δεύτερη οθόνη εμφανίζονται τα σχόλια ή η γραμμή αναζήτησης. Η συνεργασία της LG με άλλες πλατφόρμες streaming, όπως τα Rave και Ficto, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του LG WING να μπορούν να βλέπουν τα βίντεο που θέλουν σε πλήρη οθόνη ενώ παράλληλα αλληλεπιδρούν με τους υπόλοιπους θεατές στη δεύτερη οθόνη.

Οι δύο οθόνες και ο επαναστατικός σχεδιασμός του LG WING ανοίγουν νέους δρόμους αλληλεπίδρασης σε ορισμένες εφαρμογές και λειτουργίες, διευκολύνοντας σημαντικά την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών εργασιών. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους ταινίες, απολαμβάνοντας όλο το μεγαλείο της μεγάλης οθόνης, και παράλληλα να αναζητούν πληροφορίες για τους αγαπημένους τους ηθοποιούς ή να συζητούν την ταινία με τους φίλους τους μέσα από μια εφαρμογή συνομιλίας. Για ακόμα μεγαλύτερη πρακτικότητα, η λειτουργία πολλαπλών εφαρμογών επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν συντομεύσεις για κάποιον συνδυασμό εφαρμογών που συνήθως χρησιμοποιούν μαζί. Η λειτουργία περιστροφής μπορεί, επίσης, να αποδειχτεί χρήσιμη κατά την οδήγηση, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να ακολουθούν τις οδηγίες του χάρτη στην κύρια οθόνη και, παράλληλα, να χρησιμοποιούν τη δεύτερη οθόνη για τις κλήσεις που – στα υπόλοιπα κινητά – καλύπτουν τον χάρτη. Η αλλαγή θέσης της οθόνης του LG WING δημιουργεί μια σειρά νέων δυνατοτήτων σε επίπεδο multitasking και προβολής περιεχομένου.

Καθηλωτική εμπειρία προβολής χωρίς περισπασμούς
Καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές παρακολουθούν περιεχόμενο στα smartphone τους, η LG έχει εξοπλίσει το WING με μια σειρά χαρακτηριστικών που βελτιώνουν την εμπειρία θέασης. Το LG WING διαθέτει μια αψεγάδιαστη κύρια οθόνη FullVision P-OLED 6,8 ιντσών με αναλογία εικόνας 20,5:9, η οποία προσφέρει εξαιρετική εμπειρία προβολής και gaming. Η δεύτερη οθόνη, όχι μόνο επεκτείνει την επιφάνεια προβολής της συσκευής, αλλά παράλληλα λειτουργεί και ως λαβή όταν η κύρια οθόνη είναι γυρισμένη σε οριζόντια θέση. Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία κλειδώματος λαβής, η δεύτερη οθόνη εμφανίζει χρήσιμες πληροφορίες, όπως π.χ. την ώρα και την ημερομηνία, και αγνοεί τυχόν ακούσια πατήματα.

Στις εφαρμογές βίντεο που είναι βελτιστοποιημένες για τον μοναδικό σχεδιασμό του LG WING, η δεύτερη οθόνη λειτουργεί ως χειριστήριο. Όταν είναι ενεργοποιημένη η δεύτερη οθόνη, εμφανίζεται ένα αιωρούμενο εικονίδιο στην πάνω δεξιά γωνία της, το οποίο δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αλλάζουν τις ρυθμίσεις εικόνας και ήχου χωρίς να χρειάζεται να διακόψουν το βίντεο που παρακολουθούν ή να μεταβούν σε κάποιο άλλο παράθυρο. Επίσης, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν απρόσκοπτα μια καθηλωτική εμπειρία, η LG έχει προσθέσει μια αναδυόμενη κάμερα 32 MP που βγαίνει από τη συσκευή όταν είναι απαραίτητο, ώστε να μην επηρεάζεται η επιφάνεια της οθόνης.

Η πρώτη λειτουργία gimbal στον κόσμο σε κινητό με κορυφαία εγγραφή βίντεο
Για τους χρήστες που συνήθως βιντεοσκοπούν και κοινοποιούν στιγμιότυπα από την καθημερινότητά τους μέσω του smartphone τους, η LG έχει εξοπλίσει την πρωτοποριακή αυτή συσκευή με προηγμένες λειτουργίες και τεχνολογίες κάμερας που είναι ειδικά διαμορφωμένες για τον νέο συντελεστή μορφής. Το LG WING διαθέτει τρεις πίσω κάμερες: μια κάμερα 64MP Ultra High Resolution OIS Wide, μια 12MP Ultra Wide Big Pixel και μια 13MP Wide. Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τη διπλή εγγραφή στη λειτουργία περιστροφής, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα την αναδυόμενη κάμερα 32MP και μία από τις πίσω κάμερες του κινητού. Στη συνέχεια, μπορούν να αποθηκεύσουν όλες τις εγγραφές τους σε ένα και μόνο αρχείο ή, αν το προτιμούν, σε δύο διαφορετικά αρχεία με αναλογία εικόνας 1:1 ή 16:9. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δεύτερη οθόνη ως αποκλειστική παλέτα επεξεργασίας ενώ προβάλλουν το βίντεο ή τη φωτογραφία που έχουν τραβήξει στην κύρια οθόνη. Το LG WING συνοδεύεται ακόμα από το LG Creator’s Kit, μια συλλογή από προηγμένες λύσεις απεικόνισης που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα Timelapse Control, Voice Bokeh και ASMR Recording.

Η κάμερα κίνησης gimbal – η πρώτη του είδους της σε smartphone σε όλο τον κόσμο – μετατρέπει τη δεύτερη οθόνη του LG WING σε πρακτική λαβή, προσφέροντας την απαιτούμενη σταθερότητα για ευκρινείς λήψεις και σταθερά πλάνα σε οριζόντιο προσανατολισμό με το ένα χέρι, κάτι που κατά κανόνα είναι δύσκολο να πετύχει κανείς με τα συμβατικά smartphone. Το LG WING προσφέρει δυνατότητες που συνήθως συναντά κανείς μόνο σε ένα πραγματικό gimbal, όπως για παράδειγμα το joystick για τον έλεγχο της γωνίας της κάμερας, κλείδωμα για μεγαλύτερη σταθερότητα και ευκρίνεια, λειτουργία παρακολούθησης για πιο ομαλές λήψεις εν κινήσει, πανοραμική παρακολούθηση για οριζόντια κίνηση με ελάχιστες αναταράξεις και λειτουργία προβολής σε πρώτο πρόσωπο για την καταγραφή ρυθμικών και δυναμικών κινήσεων.

Πιο ελαφρύ και ταυτόχρονα πιο ανθεκτικό για αξιόπιστη χρηστικότητα
Ακόμα και με τις δύο οθόνες, το LG WING παραμένει ελαφρύ, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να το κρατούν και να το μεταφέρουν εύκολα. Επιλέγοντας λεπτά αλλά σκληρά συνθετικά υλικά και μια ειδική τεχνική διάτρησης, οι μηχανικοί της LG μπόρεσαν να περιορίσουν το βάρος στα 260 γραμμάρια, με αποτέλεσμα το βάρος του LG WING να μην ξεπερνά αυτό πολλών άλλων smartphone με μεγάλη οθόνη, που κυκλοφορούν στην αγορά. Παράλληλα, η εργονομική σχεδίαση της συσκευής διασφαλίζει μια άνετη και χαλαρή λαβή τόσο στη λειτουργία περιστροφής όσο και στη βασική λειτουργία.

Οι μηχανικοί του LG WING συνυπολόγισαν τα επιπλέον κινούμενα εξαρτήματα, προκειμένου να σχεδιάσουν λειτουργίες που ενισχύουν την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία της συσκευής. Όταν τραβάτε μια selfie, το επιταχυνσιόμετρο (accelerometer) αναγνωρίζει τυχόν πτώση του κινητού και κλείνει άμεσα τον αναδυόμενο φακό της κάμερας για να τον προστατεύσει. Ένα άλλο παράδειγμα ποιοτικής μηχανικής σχεδίασης είναι η άρθρωση με υδραυλικό αποσβεστήρα κραδασμών που μειώνει τη φθορά του μηχανισμού κατά την περιστροφή της κύριας οθόνης. Η πίσω πλευρά της κύριας οθόνης διαθέτει επίστρωση από θερμοπλαστικό πολυοξυμεθυλένιο, έτσι ώστε να διευκολύνεται η ομαλή περιστροφή της και, παράλληλα, να μην δημιουργούνται γρατσουνιές στη δεύτερη οθόνη. Ο μηχανισμός άρθρωσης του LG WING έχει αποδειχτεί απόλυτα αξιόπιστος, ακόμα και μετά από 200.000 περιστροφές.

Για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πελατών για τις υπηρεσίες 5G, οι μηχανικοί εξόπλισαν το LG WING με την πλατφόρμα Qualcomm® Snapdragon™ 765G 5G Mobile με το σύστημα Snapdragon X52 5G Modem-RF. Καθώς πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα της Qualcomm για κινητά που ενσωματώνει επεξεργαστή εφαρμογών και σύστημα 5G Modem-RF, το συγκεκριμένο chipset προσφέρει την καλύτερη απόδοση AI στην κατηγορία, αστραπιαία συνδεσιμότητα 5G και έξυπνες δυνατότητες χρήσης πολλαπλών καμερών με παράλληλη εξοικονόμηση μπαταρίας. Χάρη στις δυνατότητες του Snapdragon Elite Gaming™ της Qualcomm, το LG WING προσφέρει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία ψυχαγωγίας με στιγμιαία απόκριση, γραφικά κινηματογραφικού επιπέδου και απίστευτο ήχο.

“Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της LG για την ανακοίνωση του LG WING, μιας πραγματικά πρωτοποριακής συσκευής που υποστηρίζεται από την πλατφόρμα Snapdragon 765G 5G Mobile και ανταποκρίνεται απόλυτα στο όραμα του νέου Explorer Project της LG”, δήλωσε ο Jim Tran, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Κινητών Συσκευών της Qualcomm Technologies, Inc. “Η Qualcomm Technologies συνεργάστηκε ενεργά με την LG Mobile για την ανεύρεση τρόπων βελτιστοποίησης της απόδοσης των προϊόντων του Explorer Project και, κατά συνέπεια, την παροχή νέων και διαφορετικών εμπειριών στους καταναλωτές.”

“Το LG WING μάς οδηγεί σε μια νέα εποχή ανακαλύψεων για τις κινητές συσκευές και αποτελεί ένα συναρπαστικό πρώτο βήμα για την πρωτοβουλία Explorer Project.”, δήλωσε ο Morris Lee, Πρόεδρος της Mobile Communications Company της LG. “Η πρωτοποριακή αυτή συσκευή διαφέρει από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά, ταράζει τα νερά στον κλάδο και προσφέρει στους καταναλωτές μια εμπειρία που θα ανοίξει νέους δρόμους στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα smartphones.”

Το LG WING θα κυκλοφορήσει στη Νότια Κορέα από τον επόμενο μήνα και έπειτα σε σημαντικές αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης.

Βασικά χαρακτηριστικά1:

LG WING

 • Chipset: Qualcomm® Snapdragon™ 765G 5G Mobile Platform integrated with Snapdragon X52 5G Modem-RF System
 • Οθόνη:
  • Κύρια Οθόνη: 6.8-inch 20.5:9 FHD+ P-OLED FullVision (2,460 x 1,080 / 395ppi)
  • Δεύτερη Οθόνη: 3.9-inch 1.15:1 G-OLED (1,240 x 1,080 / 419ppi)
 • Μνήμη: 8GB RAM / 128 or 256GB ROM / microSD (up to 2TB)
 • Κάμερα:
  • Rear: Ultra High Resolution (64MP OIS Wide 2 (F1.8 / 78°/ 0.8µm) / 13MP Ultra Wide2  (F1.9 / 117° / 1.0µm) / 12MP Ultra Wide Big Pixel (F2.2 / 120° / 1.4µm)
  • Front: 32MP Wide3 (F1.9 / 79.6° / 0.8µm)
 • Μπαταρία: 4,000mAh
 • Λειτουργικό σύστημα: Android 10.0 (Q OS)
 • Μέγεθος: 169.5 x 74.5 x 10.9 mm
 • Βάρος: 260g
 • Δίκτυο: 3G / 4G LTE-A / 5G
 • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.1 / NFC / USB Type-C (USB 3.1 Gen 1 Compatible)
 • Χρώματα: Aurora Gray / Illusion Sky
 • Άλλα χαρακτηριστικά: Gimbal Motion Camera / Front Pop Up Camera / Hexa Motion Stabilizer /
  LG Creator’s Kit / LG Pay / Dual Recording / Black Stabilizer / LG 3D Sound Engine /
  AI CAM / Q Lens / Google Lens  / Google Assistant / In-Display Fingerprint Sensor / IP54 Water and Dust Resistance / Qualcomm® Quick Charge™ 4.0+ Technology / Wireless Charging / MIL-STD 810G Compliance4

1Τα χαρακτηριστικά ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την αγορά και τον πάροχο
2Pixel Binning 16MP.  Η ποιότητα εικόνας 64MP μπορεί να διαφέρει ελάχιστα ανάλογα με το chipset
3Pixel Binning 8MP.  Η ποιότητα εικόνας 32MP μπορεί να διαφέρει ελάχιστα ανάλογα με το chipset
4Πέρασε 9 κατηγορίες δοκιμών που διεξήχθησαν στο LG WING σε συμβατική διαμόρφωση και όχι σε λειτουργία περιστροφής.

close menu