Τηλεπικοινωνίες

Το Huawei Atlas 900 AI Cluster κερδίζει το Red Dot Award 2020

Το Huawei Atlas 900 AI cluster είναι ο νικητής του Red Dot Award, ξεχωρίζοντας μέσα από χιλιάδες υποψηφιότητες. Το Atlas 900 AI cluster αναδείχθηκε – από ειδική κριτική επιτροπή – για τον ολιστικό σχεδιασμό και την πρωτοποριακή του καινοτομία. Μετά το Atlas 300 και το Atlas 500, το Atlas 900 γίνεται το τρίτο μέλος της οικογένειας της Huawei που τιμάται με το Red Dot Award. Τα βραβεία αποτελούν ορόσημο της απαράμιλλης ποιότητας και του σχεδιασμού των προϊόντων Huawei Atlas.

Το Atlas 900 AI cluster δημιουργεί ένα νέο σημείο αναφοράς με το κορυφαίο δίκτυο cluster, την κλιμακωτή επέκταση, το σύστημα διασποράς θερμότητας, το ολιστικό σχεδιασμό, την απόδοση, την ευελιξία και τις ανθρωποκεντρικές λεπτομέρειες.

  • Κορυφαίο δίκτυο cluster: Το Atlas 900, τοποθετείται στη κορυφή του AI computing, συνδυάζοντας χιλιάδες επεξεργαστές Huawei Ascend 910 AI που δημιουργούν το ταχύτερο AI cluster εκπαίδευσης παγκοσμίως. Στην κορυφή της επιστημονικής έρευνας και της επιχειρηματικής καινοτομίας, το Atlas 900 παρέχει στους ερευνητές ανεπανάληπτες ταχύτητες – προκειμένου να εκπαιδεύσουν μοντέλα AI με δεδομένα εικόνας και βίντεο. Ιδανικό για καθημερινές ή πολύπλοκες εργασίες, το cluster βοηθά με την υπολογιστική του δύναμη τους τρόπους εξερεύνησης του σύμπαντος, την πρόβλεψη καιρού, τη διερεύνηση φυσικών πόρων και την έλευση αυτόνομων αυτοκινήτων στην αγορά.
  • Κλιμακωτή επέκταση: Το σύμπλεγμα Atlas 900 AI παρέχει μια ευέλικτη λύση για τη διευκόλυνση της επέκτασης της χωρητικότητας για συγκεκριμένα σενάρια. Προσφέρει άφθονους υπολογιστικούς πόρους με τη μορφή υπηρεσιών cloud, καθιστώντας την τεχνολογική καινοτομία και την ΑΙ πιο προσιτή.
  • Μοναδική απόσβεση θερμότητας: Το Atlas 900 ενσωματώνει ένα υβριδικό υγρό σχεδιασμό ψύξης πρωτοποριακής τεχνολογίας, το οποίο αξιοποιεί την ενσωματωμένη αδιαβατική τεχνολογία για την παροχή υγρού ψύξης άνω του 95%. Ο σχεδιασμός διαχέει θερμότητα για κάθε ικρίωμα έως 50 kW, επιτυγχάνοντας μια αποτελεσματική κατανάλωση ισχύος (PUE) χαμηλότερη από 1,1, η καλύτερη ενεργειακή απόδοση στην κατηγορία των κέντρων δεδομένων (ιδανικό PUE είναι 1,0). Το Atlas 900 λειτουργεί με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και θορύβου και εξοικονομεί χωρητικότητα εξοπλισμού κατά 80%.
  • Ολιστική σχεδίαση: Το σύμπλεγμα Atlas 900 AI προσφέρεται σε μία ενοποιημένη, συμπαγή ολοκληρωμένη σχεδίαση. Τα ικριώματα και στις δύο πλευρές σχηματίζουν το σχήμα αγκύλης “[]”. Στην επιστήμη των υπολογιστών, οι αγκύλες χρησιμοποιούνται για να αντιπροσωπεύσουν σύνολα χαρακτήρων, και επίσης αντιπροσωπεύουν το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο στη στοιχειώδη θεωρία αριθμών. Αυτή η αναλογία είναι ιδανική για το σύμπλεγμα Atlas 900 AI, επειδή η αύξηση του αριθμού των συσκευών δεν είναι απλώς μια εξίσωση 1 + 1 = 2, αλλά μάλλον εκθετική αύξηση της εξαιρετικής υπολογιστικής ισχύος της AI.
  • Απόδοση: Η αρχιτεκτονική του τελειοποιεί τις άκρες και τις επιφάνειες του Atlas 900 AI cluster για να προσφέρει μια συναρπαστική, φουτουριστική εμφάνιση, σύμφωνα με την βέλτιστη απόδοση που απαιτείται στην ψηφιακή εποχή.
  • Επεκτασιμότητα: Ο σχεδιασμός συμβάλλει στην ευέλικτη δυνατότητα επέκτασης του Atlas 900. Καθώς προστίθενται περισσότερα racks, τα rack clusters διατηρούν μια αίσθηση φυσικής συνέχειας και απόδοσης, που εναρμονίζονται με τα δεδομένα που ρέουν στο cluster.
  • Ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός: Το Atlas 900 λαμβάνει λεπτομέρειες σε επίπεδα που κανένας από τα αντίστοιχα του δεν έχει επιτύχει πριν. Κάθε ίντσα του cluster αποπνέει ποιότητα, τόσο φυσική όσο και επαναστατική σε θέματα αισθητικής και τεχνολογίας.

Το Red Dot Award είναι ένα από τα σημαντικότερα βραβεία παγκοσμίως σε θέματα βιομηχανικού σχεδιασμού. Αυτό το βραβείο είναι μόνο το πιο πρόσφατο από μια σειρά βραβεύσεων της οικογένειας Atlas. Άλλες διακρίσεις περιλαμβάνουν τα βραβεία GSMA GLOMO 2020, όπου το Atlas 900 απέσπασε πριν κάτι μήνες το Tech of the Future Award.

close menu