Τηλεπικοινωνίες

Το ERGP στηρίζει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον ουκρανικό λαό

To Σώμα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ERGP) εκφράζει την ανησυχία του για την ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει η στρατιωτική εισβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, χαιρετίζει τις εθελοντικές πρωτοβουλίες του ευρωπαϊκού ταχυδρομικού τομέα για να καταστεί δυνατή και να διευκολυνθεί η παράδοση φαρμάκων και ανθρωπιστικής βοήθειας στον ουκρανικό λαό ή στις περιοχές υποδοχής Ουκρανών προσφύγων σε όμορες χώρες.

Περαιτέρω, το ERGP στηρίζει τις πρωτοβουλίες για την εξεύρεση και ανάπτυξη εναλλακτικών ταχυδρομικών λύσεων που θα βοηθήσουν τον ουκρανικό λαό, ενώ προτρέπει όλους τους ταχυδρομικούς φορείς στην Ευρώπη να αναλάβουν περαιτέρω δράση. Για το λόγο αυτό, το ERGP καλεί τους ταχυδρομικούς φορείς να μειώσουν ή να καταργήσουν τα τέλη που χρεώνουν για την αποστολή δεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των μεμονωμένων ταχυδρομικών αντικειμένων, τα οποία περιέχουν φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Η Ουκρανική Ρυθμιστική Αρχή για τα Ταχυδρομεία (NCEC) ενημέρωσε το ERGP ότι το Tαχυδρομείο της Ουκρανίας (Ukrposhta) δεν θα χρεώνει, για την παράδοση στο ουκρανικό έδαφος, τα ταχυδρομικά αντικείμενα που περιέχουν βοήθεια και αποστέλλονται δωρεάν από άλλους ταχυδρομικούς φορείς.

Οι Εθνικές Ρυθμιστικές Αρχές, οι οποίες είναι μέλη του ERGP, δεσμεύονται να διαβιβάσουν αυτήν την έκκληση  σε όλους τους ταχυδρομικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην επικράτειά τους. Υπό αυτό το πρίσμα, η ΕΕΤΤ, η οποία είναι ιδρυτικό μέλος του ERGP και κατέχει την Αντιπροεδρία του Σώματος για το 2022, θα απευθύνει σχετική πρόσκληση σε όλους τους ταχυδρομικούς παρόχους που δραστηριοποιούνται στην ελληνική ταχυδρομική αγορά, προκειμένου να διευκολύνουν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον ουκρανικό λαό.

Επιχειρήσεις

close menu