Υποδομές

To επενδυτικό fund Fiera μπαίνει στην Inalan και αλλάζει το τοπίο στις τηλεπικοινωνίες

Σε στρατηγική συνεργασία με την Inalan με σκοπό την είσοδο της στην Ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών προχώρησε το Καναδικών συμφερόντων επενδυτικό fund Fiera Infastructure, ύστερα και από την απόκτηση της Islalink το υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών της οποίας θα παράσχει εναλλακτική όδευση μεταξύ Αθήνας και Μιλάνο.

Η Alina Osorio, σχολιάζοντας την συνεργασία με την Inalan ανέφερε πως «Η Fiera Infrastructure είναι ενθουσιασμένη που προσθέτει την Inalan στο υπάρχον χαρτοφυλάκιό μας υψηλής ποιότητας υποδομές. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την ομάδα της Inalan για να επιταχύνουμε τη διαθεσιμότητα ευρυζωνικών συνδέσεων με οπτική ίνα σε ολόκληρη την Ελλάδα σε μια εποχή που η ανάγκη για υποδομές επόμενης γενιάς δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Η Inalan αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική πρόταση για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης που ιστορικά δεν εξυπηρετούνταν από τις υπάρχουσες υποδομές συνδεσιμότητας. Η Fiera Infrastructure είναι ενθουσιασμένη που θα συνεργαστεί με την ομάδα της Inalan για να στηρίξει τη μελλοντική της ανάπτυξη.

Ο Kostiantyn Dolzhenko, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Inalan, δήλωσε:

«Η υψηλής ταχύτητας, αξιόπιστη συνδεσιμότητα έχει καταστεί απαραίτητη στη σημερινή κοινωνία. Στόχος μας δεν είναι μόνο να δώσουμε στους πελάτες μας την ευκαιρία να ενταχθούν στη νέα εποχή των τηλεπικοινωνιών, αλλά και να γνωρίσουν ένα νέο επίπεδο υπηρεσιών. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Fiera Infrastructure σε αυτό το σημαντικό έργο. Τα νέα κεφάλαια θα στηρίξουν την επέκτασή μας σε έως και 1,6 εκατ. σπίτια και θα φέρει τα οφέλη της ευρυζωνικής σύνδεσης με οπτική ίνα σε περισσότερες οικογένειες, επιχειρήσεις και κοινότητες. Ανυπομονούμε για τη στήριξη της Fiera Infrastructure στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξης της Inalan».

Η Inalan, που κατασκευάζει δίκτυο οπτικής ίνας και υπόσχεται ταχύτητες κατεβάσματος (download) και ανεβάσματος (upload) αρχείων έως 200 Mbs, ιδρύθηκε το 2014 και εμφάνισε, βάσει των στοιχείων του 2020, κύκλο εργασιών 1,6 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 8.900 ευρώ. Την ιδιαίτερα αυτή μικρή κερδοφορία αποδίδουν πηγές στο γεγονός ότι η εταιρεία επενδύει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της στην επέκταση του δικτύου οπτικών ινών.

close menu