Τηλεπικοινωνίες

Την πώληση πυλώνων κεραιών εξετάζει η Deutsche Telekom

Το τμήμα πυλώνων κεραιών θα βγάλει προς πώληση η Deutsche Telekom, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρει να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία κατά το α΄ τρίμηνο του επόμενου έτους, όπως αναφέρει με δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές με γνώση επί του θέματος.

Το τμήμα τηλεπικοινωνιών θα είναι ανοιχτό για προσφορές είτε για μειοψηφικό είτε για πλειοψηφικό μερίδιο, όπως σημειώνει η εφημερίδα, εκτιμώντας την αποτίμηση του τμήματος έως και 20 δισ. ευρώ. Ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος, σκοπεύει να έχει τη διαδικασία πώλησης σε εξέλιξη έως το τέλος του α΄ τριμήνου του επόμενου έτους.

Η Deutsche Telekom δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο επί του δημοσιεύματος.

Τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Χέτγκες δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στο να υπάρξει βιομηχανικός εταίρος αναφορικά με τις υποδομές των πυλώνων της εταιρείας, λίγες μέρες αφότου η Vodafone δήλωσε ότι θα εξετάσει αν υπάρχουν ευκαιρίες για μια τέτοια κίνηση για την δικιά της πρόσφατως εισηγμένη επιχείρηση πυλώνων.

«Θα ήθελα πολύ να έχω έναν βιομηχανικό εταίρο και είμαι πρόθυμος να προχωρήσω σε αποκέντρωση», είπε ο Χέτγκες τον Νοέμβριο, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να διατηρήσει έναν ρόλο στη λήψη αποφάσεων που θα ακολουθήσει τη συμφωνία, ιδιαίτερα σε τυχόν περαιτέρω συγχωνεύσεις και εξαγορές.

close menu