Στρατηγική Συνεργασία

Thales Alenia Space: Σύμβαση πολλαπλών δορυφόρων με την PT Len Industri

Η Thales Alenia Space, η κοινοπραξία μεταξύ της Thales (67%) και της Leonardo (33%), υπέγραψε σύμβαση πολλαπλών αποστολών με την PT Len Industri για την παράδοση ενός υπερσύγχρονου αστερισμού παρατήρησης της Γης, ο οποίος θα συνδυάζει ραντάρ και οπτικούς αισθητήρες, για λογαριασμό του Υπουργείου Άμυνας της Ινδονησίας.

Οι δύο εταιρείες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος που θα περιλαμβάνει το διαστημικό και το επίγειο τμήμα στην Ινδονησία. Αυτός ο αστερισμός παρατήρησης της γης περιλαμβάνει οπτικούς δορυφόρους και δορυφόρους ραντάρ που ενσωματώνονται απρόσκοπτα και ελέγχονται μέσω ενός επίγειου τμήματος πολλαπλών αποστολών στο οποίο συμβάλλει η Telespazio (Leonardo 67%, Thales 33%). Οι επιχειρησιακά δοκιμασμένες λύσεις της Thales Alenia Space υποστηρίζονται από την Τεχνητή Νοημοσύνη προκειμένου να εξασφαλιστεί η ταχεία απόκριση του συστήματος και η ενισχυμένη ικανότητα Πληροφοριών, Επιτήρησης και Αναγνώρισης (ISR). Ο αστερισμός θα ελέγχεται από την PT Len για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με την ασφάλεια και την κυριαρχία της Ινδονησίας.

Σε συνεργασία με την Thales Alenia Space, η PT Len θα αναπτύξει ένα σύστημα επίγειου τμήματος πολλαπλών αποστολών το οποίο θα παρέχει λειτουργίες ελέγχου, συντήρησης, επεξεργασίας δεδομένων και ανάλυσης για το αμυντικό δορυφορικό σύστημα. Επιπλέον, η PT Len θα παρέχει στο Υπουργείο Άμυνας πρόσβαση στο υφιστάμενο δορυφορικό σύστημα παρατήρησης της Γης με υψηλή συχνότητα επανεπίσκεψης μέσω μιας συνεργασίας με την BlackSky. Αυτή η υπηρεσία θα παρέχει πρώιμη δορυφορική ικανότητα ISR για το Υπουργείο Άμυνας και τις Ενοπλες Δυνάμεις της Ινδονησίας πριν από τη λειτουργία του Δορυφορικού Συστήματος Άμυνας.

Ο ινδονησιακός αστερισμός παρατήρησης της Γης θα βασιστεί στην ολοκληρωμένη λύση ραντάρ και οπτικών (all-in-one) της Thales Alenia Space, αξιοποιώντας την ισχυρή τεχνογνωσία της στην παροχή σύνθετων ολοκληρωμένων συστημάτων τα οποία επίσης ενσωματώνουν τα βασικά δομικά στοιχεία της Telespazio για το επίγειο τμήμα. Ο ινδονησιακός αστερισμός παρατήρησης της γης βασίζεται στην μακροχρόνια τεχνογνωσία στους οπτικούς αισθητήρες της Thales Alenia Space στη Γαλλία και στην τεχνογνωσία των δορυφόρων SAR της Thales Alenia Space στην Ιταλία.

«Η Thales Alenia Space, η οποία έχει μακρά ιστορία συνεργασίας με ινδονησιακούς φορείς εκμετάλλευσης δορυφόρων, αισθάνεται μεγάλη τιμή που της δίνεται η ευκαιρία να εργαστεί για πρώτη φορά σε ένα κρίσιμο πρόγραμμα για το υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας», δήλωσε ο Hervé Derrey, διευθύνων σύμβουλος της Thales Alenia Space. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την PT Len Industri για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην εταιρεία μας. Αξιοποιώντας τη μακρόχρονη τεχνογνωσία μας στην παρατήρηση της Γης, είμαστε υπερήφανοι που γιορτάζουμε ένα νέο ορόσημο για τις ανάγκες κυριαρχίας και ασφάλειας της Ινδονησίας, παρέχοντας ένα, μοναδικό στο είδος του, ολοκληρωμένο σύστημα οπτικών και ραντάρ».

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που θα συμβάλουμε στην κάλυψη των αναγκών του Υπουργείου Άμυνας της Ινδονησίας με τις υπερσύγχρονες λύσεις μας ολοκληρωμένων συστημάτων ραντάρ και οπτικών, με την ονομασία (all-in-one). Πρόκειται για τον τέλειο συνδυασμό της μακρόχρονης τεχνογνωσίας και των βιομηχανικών δυνατοτήτων μας σε οπτικούς και ραντάρ αισθητήρες, καθώς και σε μικρότερες πλατφόρμες που στοχεύουν σε συστήματα παρατήρησης υψηλής επαναληπτικότητας. Για άλλη μια φορά διευρύνουμε τα όρια των δυνατοτήτων των συστημάτων με τις αναδυόμενες διαστημικές τεχνολογίες» δήλωσε ο Massimo Claudio Comparini, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και SEVP Observation, Exploration and Navigation.

Ο Bobby Rasyidin, Πρόεδρος- Director της PT Len Industri (Persero) εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνεργασία μεταξύ της Len και της Thales Alenia Space, υποστηρίζοντας ότι «η συνεργασία μεταξύ της Len και της Thales Alenia Space είναι ένας θετικός τρόπος για να ενισχύσουμε την ανεξαρτησία μας στην αμυντική βιομηχανία».

Μέσω αυτής της εταιρικής σχέσης, η PT Len αναμένεται να ενισχύσει τις ικανότητές της για τη διαχείριση και τη λειτουργία δορυφορικών συστημάτων και έργων. Επιπλέον, αναλαμβάνοντας την επεξεργασία και ανάλυση δορυφορικών εικόνων για το έργο αυτό, η PT Len θα ενισχύσει τη θέση της ως πάροχος κρίσιμων αμυντικών συστημάτων στην Ινδονησία.

close menu