Στελέχη

Τέσσερα (4) Επιχειρήματα για να επιλέξεις Master in Business Administration (MBA)

Είναι η Διοίκηση Επιχειρήσεων ο τομέας στον οποίο εργάζεσαι ή θα ήθελες να εργαστείς;

Τότε κάτι που πρέπει να σκεφτείς είναι η προοπτική του να κάνεις ένα μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master in Business Administration)!

Η προοπτική του εν λόγω μεταπτυχιακού είναι αρκετά διαδεδομένη, με πολύ κόσμο να αποφασίζει να την αξιοποιήσει, καθώς μπορεί να αποδειχθεί κυριολεκτικά life-changing!

Μπορεί, βέβαια, το πανεπιστήμιο ή το κολλέγιο που θα ξεχωρίσεις να βρίσκεται στο εξωτερικό ή, τέλος πάντων, μακριά από τον τόπο διαμονής σου.

Αυτό, όμως, δεν πρέπει να σε πτοεί, μιας και μπορείς άνετα να εκμεταλλευτείς τα οφέλη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (μικρότερο κόστος, ευέλικτες παρακολουθήσεις, συνδυασμός μεταπτυχιακού με εργασία κ.ά.).

Οπότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι απλό: βρες ένα εξ αποστάσεως MBA!

Αρκετά είναι τα επιχειρήματα για την επιλογή ενός MBA, ωστόσο, εμείς σου συγκεντρώσαμε τα 4 σημαντικότερα.

Πάμε να τα δούμε!

1. Διεύρυνε τις γνώσεις σου και απόκτησε «περιζήτητες» δεξιότητες

Μάλλον θα γνωρίζεις κι εσύ ότι συνήθως ένα προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών σου εξασφαλίζει κάποιες γενικές γνώσεις γύρω από ένα επαγγελματικό πεδίο.

Κανείς δεν έγινε φτασμένος μόνο απ’ όσα έμαθε στο προπτυχιακό του!

Το μεταπτυχιακό και συγκεκριμένα το MBA, θα σου προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να εξειδικευτείς στα της διαχείρισης των επιχειρήσεων.

Θα λάβεις όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες που θα σου χρησιμεύσουν σε σημαντικά πεδία της διοίκησης ενός οργανισμού.

Ηγεσία, επικοινωνιακές δεξιότητες, στρατηγική σκέψη και ευελιξία αποτελούν όλα προσόντα που αναζητούν οι επιχειρήσεις και που μπορεί να σου προσφέρει το μεταπτυχιακό αυτό.

Έτσι, θα ενισχύσεις την υποψηφιότητά σου για κάποια θέση ή θα βελτιώσεις την εργασιακή σου παρουσία βοηθώντας συναδέλφους και εργοδότη.

2. Επέκτεινε το δίκτυο γνωριμιών σου

Μπορεί οι γνώσεις και δεξιότητες να αποτελούν τα κύρια αποκτήματα στην περίπτωση ενός μεταπτυχιακού, ωστόσο δεν είναι τα μοναδικά οφέλη.

Όπως θα επιλέξεις εσύ να παρακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, έτσι ακριβώς θα το επιλέξουν κι άλλοι.

Αυτό σημαίνει ότι παρακολουθώντας το μεταπτυχιακό που προτιμάς θα έρθεις οπωσδήποτε σε επαφή και με άλλα άτομα.

Και το σημαντικό είναι ότι αυτά τα άτομα θα έχουν ή θα θέλουν να αποκτήσουν σχέση με τον χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Μπορεί να εργάζονται ήδη σε κάποια επιχείρηση, μπορεί να είναι ανώτερα στελέχη ή ακόμα και ιδιοκτήτες κάποιας εταιρείας που επιθυμούν να βελτιωθούν και να εξελιχθούν. Οι νέες γνωριμίες που θα κάνεις και οι δεσμοί που θα δημιουργήσεις με τους συμφοιτητές σου κατά τη διάρκειά του μπορεί στο μέλλον να αποδειχθούν καθοριστικά στοιχεία και να σου δώσουν την ευκαιρία να βρεις μια θέση ή να μεταπηδήσεις σε μια καλύτερη!

3. Αύξησε τις απολαβές σου

Μπορεί να αναπαράγουμε συνεχώς το γνωστό τσιτάτο «τα λεφτά δεν είναι το παν», ωστόσο σίγουρα είναι… κάτι!

Ειδικά σε μια εποχή που η οικονομία δεν είναι και στα καλύτερά της, η εξασφάλιση μιας πιο άνετης ζωής είναι κάτι που δεν μπορεί να μη σε απασχολεί.

Και αυτή η εξασφάλιση μπορεί να επιτευχθεί αν αποφασίσεις να κάνεις ένα MBA.

Οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών δικαιούνται βάσει νόμου καλύτερες απολαβές από τους κατόχους προπτυχιακών.

Βέβαια, η ανώτερη μισθολογική σου θέση δεν έχει απαραίτητα να κάνει μόνο με τις προβλέψεις του νόμου.

Όπως προαναφέρθηκε, το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό θα σε εφοδιάσει με όλες εκείνες τις «καυτές» δεξιότητες που «γλυκοκοιτάζουν» οι επιχειρήσεις.

Ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών θα σου προσδώσει έξτρα αξία στην αγορά εργασίας, η οποία είναι σίγουρο ότι θα σε ανταμείψει για τις δυνατότητές σου!

Και εσύ θα έχεις την πολυτέλεια να απολαμβάνεις στην καθημερινή σου ζωή αυτά τα οικονομικά προνόμια!

4. Άλλαξε επίπεδο την καριέρα σου

Πολύς κόσμος είναι προσανατολισμένος στο να χαράξει μια εξαιρετική επαγγελματική πορεία στη ζωή του. Εξάλλου, αντλούμε αξία και μέσα από την καριέρα μας!

Οι απόφοιτοι MBA γενικά έχουν περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσουν μια πιο υψηλόβαθμη θέση λόγω, ακριβώς, των αναβαθμισμένων προσόντων τους.

Πέρα από τα έξτρα λεφτά, λοιπόν, σημαντικό ρόλο για σένα μπορεί να παίξει και η επαγγελματική καταξίωση που θα κερδίσεις.

Το κύρος, η προβολή και η επιρροή που θα σε συνοδεύουν όταν κατακτήσεις μια διευθυντική ή γενικά ανώτερη θέση θα οφείλονται κατά ένα μεγάλο μέρος στην απόφασή σου να παρακολουθήσεις εκείνο το πολύτιμο μεταπτυχιακό που σκεφτόσουν.

Και, μάλλον, θα πρόκειται για την καλύτερη απόφαση της ζωής σου!

close menu