Τεχνολογίες

Terra Cloud και Schneider Electric ενώνουν τις δυνάμεις τους για την βιωσιμότητα των data center

Η Schneider Electric, προχώρησε στην επέκταση της στρατηγικής της συνεργασία με την Terra Cloud (Wortmann AG), έναν από τους βασικούς παρόχους υπηρεσιών colocation data center της Γερμανίας, για να επιταχύνει τις δεσμεύσεις της για βιωσιμότητα.

Μέχρι σήμερα, το Terra Cloud αξιοποιεί την έτοιμη για χρήση λύση από το χαρτοφυλάκιο EcoStruxureÔ για Data Centers της Schneider Electric, η οποία της επιτρέπει τη δυνατότητα ενεργειακής απόδοσης για όλη την πανεπιστημιούπολη της. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για μηδενικές εκπομπές άνθρακα, σχεδιάζει να μεταβεί σε χρήση 100% ανανεώσιμης ενέργειας, που παρέχεται από χερσαία αιολικά και ηλιακά φωτοβολταϊκά (PV) και θα δοκιμάσει τα οφέλη του κλιματισμού με τεχνολογία υδρόψυξης (chassis-level immersion).

Ένας τοπικός ηγέτης

Η Terra Cloud, μέρος της Wortmann AG, λειτουργεί ένα εξαιρετικά ισχυρό και με ανοχή σφαλμάτων data center 5 MW στο Hüllhorst της Βορειοδυτικής Γερμανίας. Οι εγκαταστάσεις του παρέχουν ένα ευρύ φάσμα κρίσιμων υπηρεσιών σε οργανισμούς cloud και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), συμπεριλαμβανομένης του collocation και hosting, του Infrastructure-as-a-Service (IaaS) και Software-as-a-Service (SaaS), την αποθήκευση, την ανάκτηση καταστροφών (Disaster Recover -DR) και το back up.

Αναπτύσσοντας μια στρατηγική συνεργασία με τη Schneider Electric, έχει υλοποιήσει ένα από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά colocation data center της περιοχής και έχει παρατηρηθεί αυξανόμενη ζήτηση τόσο από τους συνεργάτες όσο και από τους πελάτες για το cloud και τις φιλοξενούμενες υπηρεσίες της τα τελευταία δέκα χρόνια. Τώρα που το ενεργειακό κόστος σε ολόκληρη την περιοχή αυξάνεται, υπάρχει μεγάλη ευκαιρία να οδηγήσει τη λειτουργική και ενεργειακή απόδοση κατά μήκος του data center της, το οποίο παραδοσιακά ωφελεί τους πελάτες από εξοικονόμηση κόστους 20-30%, όταν μετακινούνται στις εγκαταστάσεις της.

Επιτάχυνση της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας

Για να εξασφαλίσει τα υψηλότερα επίπεδα ανθεκτικότητας και αποδοτικότητας, το Terra Cloud ήταν ο πρώτος πάροχος colocation στην Ευρώπη που ανέπτυξε το σύστημα αδιάλειπτης τροφοδοσίας Galaxy VL (UPS) της Schneider Electric με μπαταρίες ιόντων λιθίου – χρησιμοποιώντας την πατενταρισμένη λειτουργία eConversion για να προσφέρει απόδοση 99% χωρίς συμβιβασμούς στη διαθεσιμότητα. Η εταιρεία ανακαινίζει και ανακυκλώνει επίσης την τεχνολογία στα data center της, για να διασφαλίσει ότι οι διακομιστές και τα στοιχεία υποδομής μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Σήμερα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική EcoStruxureÔ για data center της Schneider Electric για μεγαλύτερη απόδοση. Αυτό περιλαμβάνει τα racks APC NetShelter SX και PDU, τον εξοπλισμό μεταγωγής χαμηλής και μέσης τάσης, τους ψύκτες InRow και UniflarÔ, μαζί με το EcoStruxure IT Data Center Expert και τις λειτουργίες DCIM του Data Center, με ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης κτιρίων (BMS), για πληροφορίες και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της για τη βιωσιμότητα, σχεδιάζει να αξιοποιήσει την ισχύ της χερσαίας αιολικής και ηλιακής ενέργειας, μεταβαίνοντας από ένα μείγμα 80% ανανεώσιμων και 20% μη ανανεώσιμων πόρων, για να τροφοδοτηθεί από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον, συνεργαζόμενη με τη Schneider Electric, θα εξετάσει τα οφέλη της ενεργειακής απόδοσης και βιωσιμότητας της τεχνολογίας chassis-level immersion υδρόψυξης.

«Στο Terra Cloud, οι βασικές μας αξίες βασίζονταν πάντα στην ανθεκτικότητα, την αποδοτικότητα και τις κορυφαίες υπηρεσίες στον κλάδο και είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε να ανεβάζουμε τον πήχη όσον αφορά την ενέργεια και τη βιωσιμότητα», δήλωσε ο Martin Klein, Martin Klein, CEO, Terra Cloud, (Wortmann AG). «Συνεργαζόμενοι με τη Schneider Electric, θα δοκιμάσουμε πιλοτικά τη χρήση της υδρόψυξης για να επιδιώξουμε μεγαλύτερη αποδοτικότητα και θα συνεργαστούμε με το τοπικό μας οικοσύστημα για να διασφαλίσουμε ότι η παροχή ενέργειας είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη, ανανεώσιμη και βιώσιμη γίνεται».

«Η ανθεκτικότητα, η αποδοτικότητα και η βιωσιμότητα έχουν γίνει κομβικά σημεία του κλάδου μας και είναι ζωτικής σημασίας να διερευνήσουμε όλες τις δυνατότητες για να φτάσουμε στις μηδενικές εκπομπές άνθρακα», δήλωσε ο Vincent Barro, VP, του τμήματος Secure Power Division, της Schneider Electric DACH. «Από την ίδρυσή μας, συνεργαζόμαστε με το Terra Cloud για να υποστηρίξουμε τις τεχνικές απαιτήσεις σχεδιασμού και αποδοτικότητας της πανεπιστημιούπολης τους και είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναπτύξουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας, καθώς κάνουν αυτό το σημαντικό επόμενο βήμα στο ταξίδι τους για τη βιωσιμότητα».

close menu