Τεχνολογίες

Στην Αθήνα το 1ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ασφάλειας Διαδικτύου «euCONSENT» για την προστασία των παιδιών

Στο Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου το 1ο συνέδριο του euCONSENT το οποίο αφορά σε μία πανευρωπαϊκή υποδομή για τη διευκόλυνση των μηχανισμών της δια-λειτουργικότητας και της ανώνυμης επαλήθευσης ηλικίας και γονικής συναίνεσης.

Το πρόγραμμα αποτελεί ένα πιλοτικό έργο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, και κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστεί πρωτοποριακή έρευνα και σχέδια δημιουργίας υποδομών ώστε να καταστεί δυνατή η ηλεκτρονική επαλήθευση της ηλικίας και η γονική συναίνεση σε όλη την Ε.Ε. Σκοπός του συνεδρίου είναι η εξεύρεση της ισορροπίας μεταξύ των διαδικτυακών δικαιωμάτων του παιδιού, την επαλήθευση της ηλικίας και τη γονική συναίνεση.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, το euCONSENT, προσκαλεί την Πέμπτη το απόγευμα,  ιδιώτες και επιχειρήσεις  που εκφράζουν ενδιαφέρον για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την προστασία της ιδιωτικότητας και την προστασία των παιδιών, να ακούσουν δια ζώσης τα ευρήματα μιας μεγάλης σειράς ακαδημαϊκών και πρωτογενών ερευνών στον τομέα. Τα ευρήματα που θα παρουσιαστούν ετοιμάστηκαν για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τα Πανεπιστήμια LSE, Aston και Leiden.

Ο κύριος Κώστας Φλώκος, CEO της UpcoMinds που αποτελεί και Project Coordinator του Πανευρωπαϊκού έργου σε μία ολιγόλεπτη ομιλία, θα αναλύσει την τεχνολογική προσέγγιση του euCONSENT ενώ ανάμεσα στους ομιλητές βρίσκουμε σημαντικά στελέχη που ενεργοποιούνται στην ασφάλεια διαδικτύου και επαλήθευση ηλικίας όπως η κυρία  June Lowery-Kingston, Επικεφαλής της Ομάδας «Προσβασιμότητα, Πολυγλωσσία & Ασφαλέστερο Διαδίκτυο» η κυρία Anna Morgan, Αναπληρώτρια Επίτροπο στην Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα και την λίστα των ομιλητών εδώ: https://cutt.ly/euCONSENT_speakers

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 13:30 και θα ολοκληρωθούν στις 17:30. Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στις εργασίες του συνεδρίου για φυσική ή ψηφιακή συμμετοχή μέσα από την διεύθυνση https://cutt.ly/Free_Registration_EuConsent

TAGS:

close menu