Τηλεπικοινωνίες

Προϋπολογισμός Cyta: Αναμένονται τα υψηλότερα έσοδα οκταετίας

Στηρίζει τους πελάτες της απορροφώντας το αυξημένο κόστος του πληθωρισμού

Η Cyta παρουσίασε, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, τα οικονομικά αποτελέσματα και τον προϋπολογισμό της για το 2023. Τον Οργανισμό εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ Μιχάλης Ο. Ιωαννίδης και ο CEO κ Αντρέας Νεοκλέους. Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση, ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε:

«Παρουσιάσαμε στη Βουλή τον προϋπολογισμό της Cyta για το 2023, ο οποίος περιλαμβάνει αναπτυξιακές επενδύσεις σε υποδομές τεχνολογίας ύψους €207εκ. Είναι ο πιο εκτεταμένος αναπτυξιακός προϋπολογισμός που κατέθεσε ποτέ η Cyta στα 60 χρόνια ιστορίας της.

Τα κυριότερα έργα που περιλαμβάνει είναι:

  • ολοκλήρωση του Cyta Fiber μέχρι το τέλος του 2023,
  • δύο υποθαλάσσια καλώδια που συνδέουν την Κύπρο με το εξωτερικό,
  • Διεθνές Πράσινο Κέντρο Δεδομένων της Κύπρου και
  • επενδύσεις για την ενεργειακή αυτονόμηση της Cyta και των τηλεπικοινωνιακών υποδομών του τόπου.

Φέτος, αναμένονται τα υψηλότερα έσοδα οκταετίας με ύψος γύρω στα €400εκ. και κερδοφορία αντίστοιχη με την περσινή, η οποία κατέγραψε ρεκόρ.

Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι συνειδητά επιλέξαμε να μην μετακυλήσουμε στον καταναλωτή τα αυξημένα έξοδα, λόγω πληθωρισμού, αλλά και αυξημένου κόστους του ηλεκτρισμού και έχουμε απορροφήσει το αυξημένο κόστος στα καλά αποτελέσματα του Οργανισμού.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρω ότι η χρονιά μάς βρίσκει

  1. για 2η συνεχή χρονιά στην κορυφή της Ευρώπης με το γρηγορότερο δίκτυο κινητής,
  2. με πληθυσμιακή κάλυψη 5G στο 100% και
  3. με άλμα δώδεκα (12) θέσεων, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Ψηφιακής Κοινωνίας και Οικονομίας.

Βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία, έχοντας πλήρη αντίληψη του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει ο Οργανισμός στην πρόοδο της οικονομίας της Κύπρου και στην εξέλιξη της κοινωνίας της. Συνεχίζουμε την αναπτυξιακή μας δυναμική, επενδύοντας σε υποδομές που υποστηρίζουν υψηλής ποιότητας καινοτόμες υπηρεσίες επικοινωνίας για τους πελάτες μας, οι οποίες διατηρούν την Κύπρο στις τεχνολογικά εξελιγμένες χώρες της Ευρώπης, στηρίζοντας, παράλληλα, με κάθε τρόπο την οικονομία και την κοινωνία του τόπου μας.»

close menu