Τηλεπικοινωνίες

Παναγιώτης Γεωργιόπουλος: “Η Nova, o ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος”

Η Nova αναδείχθηκε ως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Παναγιώτη Γεωργιόπουλο, με τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων συνδέσεων στην κινητή τηλεφωνία την συγκεκριμένη περίοδο να πραγματοποιούνται στη Nova.

Βάσει των στοιχείων που παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova στη σημερινή δημοσιογραφική εκδήλωση, το σύνολο της αγοράς της κινητής μεγάλωσε κατά 76.600 συνδέσεις (καθαρές – market net adds) στο πρώτο εξάμηνο του 2023, με το σύνολο αυτών να είναι νέες συνδέσεις της Nova όπως προαναφέραμε.
Το μερίδιο της εταιρείας με βάση τους συνδρομητές στην κινητή έχει διαμορφωθεί στο 21,6% με 3,2 εκατ. συνδέσεις (14,8 εκατ. η συνολική συνδρομητική βάση κινητής τηλεφωνίας) ενώ στη συνδρομητική τηλεόραση το 60% των νέων συνδέσεων το πρώτο εξάμηνο του 2023 κατευθύνθηκε επίσης στη Nova (38 χιλιάδες από συνολικά 63 χιλιάδες).
Αναφορικά με τις επενδύσεις αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι έχει ήδη επενδύσει 250 εκατομμύρια ευρώ από το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε ανακοινώσει με έμφαση τις επενδύσεις στο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της, με τον στόχο να είναι η κατασκευή 500 χιλιάδων γραμμών μέχρι το τέλος του 2024.

Nova 5G Smartphone

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η Nova εισέρχεται στην αγορά των συσκευών με ένα νέο κινητό 5G το οποίο θα είναι το φθηνότερο της αγοράς και θα δίνεται δωρεάν σε όλους του νέους συνδρομητές με συμβόλαιο Unlimited.  «Τα 5g τηλέφωνα είναι αρκετά ακριβά. Μόλις το 15% της χώρας έχουν 5g τηλέφωνο. Έτσι κάναμε συμφωνία για να αυξήσουμε το ποσοστό αυτό» είπε χαρακτηριστικά.
Το Nova 5G Smartphone είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο τηλέφωνο με την πιο προσιτή τιμή στην αγορά για συσκευή 5G, με 3 χρόνια εγγύηση. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν οθόνη 6,52 ιντσών HD+, διπλή κύρια κάμερα 50 megapixel, ενσωματωμένη μνήμη 128GB, μνήμη RAM 4GB, μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και υποστήριξη NFC για ανέπαφες πληρωμές μέσω τηλεφώνου.

Nova ICT

Μέρος των νέων επενδύσεων και επέκτασης της Nova είναι και η νέα εταιρεία, Nova ICT,  μια σύμπραξη με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη με στόχο να διεκδικήσει τα μεγάλα έργα πληροφορικής που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και μεγάλα έργα του ψηφιακού μετασχηματισμού του ιδιωτικού τομέα αλλά και έργα του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Public Sector & ICT Executive Director που εντάχθηκε στο δυναμικό της WIND Hellas τον Φεβρουάριο του 2021, ως Public Sector Business Development Director με σκοπό να αναπτύξει την περιοχή του ICT και τα έργα τεχνολογίας, ανέλαβε την ηγεσία της Nova ICT.

Η εταιρεία έχει ήδη αναλάβει ή πρόκειται να αναλάβει διάφορα έργα όπως για παράδειγμα: είναι προσωρινός ανάδοχος για το έργο αποθήκευσης φυσικών αρχείων του δημόσιου, συνολικής αξίας 40 εκατ. ευρώ, προσωρινός ανάδοχος του έργου έξυπνης πόλης της Ν. Φιλαδέλφειας, έχει υπογράψει το έργο αντικατάστασης των συμβατικών με ψηφιακά υδρόμετρα στο δίκτυο της ΔΕΥΑ Κορίνθου ύψους 9,6 εκατ. ευρώ, ενώ πήρε και κομμάτι για την τηλεϊατρική, αξίας 6 εκατ. ευρώ. Επίσης ήταν η μόνη εταιρεία που κατέθεσε προσφορά σε διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση των Γενικών Αρχείων του Κράτους, έργο αξίας 48 εκατ. ευρώ. Επίσης έχει αναλάβει και τη Πλατφόρμα Ανοιχτών Δεδομένων (OpenData) για τον ΑΔΜΗΕ, το “Ηλεκτρονικό Πινάκιο” (υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων).

Εκδηλώσεις

close menu