Διεθνή

P. Nakasone: Ένας πρώην στρατιωτικός και επικεφαλής της NSA στο ΔΣ της OpenAI

Η OpenAI διόρισε τον Paul M. Nakasone, έναν απόστρατο στρατηγό του αμερικανικού στρατού και πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), στο διοικητικό συμβούλιο της, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη .

Ο Nakasone, ο οποίος ορίστηκε ως επικεφαλής της NSA από τον πρώην Πρόεδρο Donald Trump, διηύθυνε την υπηρεσία από το 2018 έως τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Πριν ο Nakasone αποχωρήσει από την NSA, έγραψε ένα άρθρο υποστηρίζοντας την ανανέωση της Ενότητας 702 του νόμου περί επιτήρησης ξένων πληροφοριών, του προγράμματος παρακολούθησης που τελικά εγκρίθηκε εκ νέου από το Κογκρέσο τον Απρίλιο .

Η OpenAI λέει ότι η Nakasone θα ενταχθεί στην Επιτροπή Ασφάλειας και Ασφάλειας, η οποία ανακοινώθηκε τον Μάιο και διευθύνεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Sam Altman, «ως πρώτη προτεραιότητα». Η Nakasone θα «συμβάλει επίσης στις προσπάθειες του OpenAI για την καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο εντοπίζοντας γρήγορα και ανταποκρινόμενη σε απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο».

Οι πρόσφατες αποχωρήσεις που συνδέονται με την ασφάλεια στο OpenAI περιλαμβάνουν τον συνιδρυτή και επικεφαλής επιστήμονα Ilya Sutskever , ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόλυση και την τελική κατάργηση του Sam Altman, και τον Jan Leike , ο οποίος είπε στο X ότι «η κουλτούρα και οι διαδικασίες ασφάλειας έχουν πάρει πίσω κάθισμα σε γυαλιστερά προϊόντα».

«Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων, αλλά μπορεί να καλύψει αυτές τις δυνατότητες μόνο εάν αυτές οι καινοτομίες κατασκευαστούν και αναπτυχθούν με ασφάλεια», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Bret Taylor σε δήλωση. «Η απαράμιλλη εμπειρία του στρατηγού Nakasone σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια θα βοηθήσει το OpenAI να επιτύχει την αποστολή του να διασφαλίσει ότι η τεχνητή γενική νοημοσύνη ωφελεί όλη την ανθρωπότητα».

Το διοικητικό συμβούλιο του OpenAI περιλαμβάνει πλέον τους Nakasone, Altman, Adam D’Angelo, Larry Summers, Bret Taylor, Dr. Sue Desmond-Hellmann, Nicole Seligman και Fidji Simo . Ο Dee Templeton της Microsoft έχει επίσης θέση παρατηρητή χωρίς δικαίωμα ψήφου.

TAGS:

close menu