Επιχειρήσεις

Ολοκληρώνεται η εξαγορά της Beat από την Uber;

Αίσιο τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, δείχνει να έχει το σήριαλ της εξαγοράς της Free Now από την Uber, το οποίο έχει ξεκινήσει από το περασμένο Φθινόπωρο.

Μέσω της εξαγοράς της Free Now (της κοινοπραξίας των Daimler και BMW στην οποία ανήκει η Beat), η Uber ελπίζει να αυξήσει το μερίδιο της στην αγορά τόσο της Ευρώπης όσο και της Λατινικής Αμερικής, ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσει να μπει σε αγορές στις οποίες μέχρι τώρα δεν είχε γίνει αποδεκτή όπως η Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η συμφωνία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί άμεσα, αν και η κρίση που έφερε η πανδημία σε όλο τον πλανήτη, αναμένεται να επιβαρύνει το ποσό της εξαγοράς σε σχέση με ότι ακουγόταν στις αρχές των συνομιλιών, κάτι που αποτελεί το μοναδικό πρόσχωμα για την μη ολοκλήρωση της.

Κάτω από την ομπρέλα της Free Now περιλαμβάνονται πέντε θυγατρικές μεταξύ αυτών και η Free Now, η οποία κατέχει την δημοφιλή ελληνική εφαρμογή μετακίνησης Beat, την αντίστοιχη ρουμανική Clever Taxi αλλά και την γαλλική εφαρμογή για ταξίδια Kapten. Σε αυτή περιλαμβάνονται επίσης και πολύ μικρότερης δραστηριότητες εφαρμογές, όπως το Park Now και Share Now, εφαρμογή διαμοιρασμού μετακινήσεων. H Beat είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του ομίλου Free Now, έχοντας παρουσία σε Ελλάδα, Περού, Αργεντινή, Χιλή, Κολομβία και Μεξικό.

Το ictplus.gr επικοινώνησε με την BEAT και την Free Now οι οποίες δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

close menu