Διεθνή

Ο Έλον Μασκ υπέβαλε νέο αίτημα τερματισμού της συμφωνίας εξαγοράς του Twitter

Νέο αίτημα να τερματιστεί η συμφωνία απόκτησης του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων υπέβαλε σήμερα η νομική ομάδα του Έλον Μασκ, επικαλούμενη επιπλέον λόγους.

Πρόκειται για εξέλιξη που έρχεται στον απόηχο της κατάθεσης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ του Πέιτερ Ζάτκο, πρώην υπεύθυνου ασφαλείας της Twitter, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αντιμετώπιζε “τρομακτικές αδυναμίες σε θέματα απορρήτου, ασφαλείας και εποπτείας περιεχομένου”.

Ο Έλον Μασκ κλήτευσε άλλωστε τον πληροφοριοδότη, ζητώντας έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με τις αδυναμίες, όπως έγινε γνωστό χθες από δικαστικές καταχωρήσεις.

Το νέο αίτημα τερματισμού της συμφωνίας απόκτησης του Twitter από τον ισχυρό άνδρα της Tesla υποβλήθηκε στη βάση των καταγγελιών που έκανε ο Ζάτκο.

“Οι ισχυρισμοί σχετικά με ορισμένα γεγονότα, γνωστά στο Twitter πριν από τις 8 Ιουλίου 2022, αλλά άγνωστα στην πλευρά Μασκ πριν από εκείνη τη στιγμή, ήρθαν έκτοτε στο φως και παρέχουν πρόσθετες και ξεκάθαρες βάσεις για τον τερματισμό της Συμφωνίας Συγχώνευσης”, γράφει νομικός εκπρόσωπος του Μασκ, Μαρκ Ρίγκλερ, σε επιστολή προς τον νομικό επικεφαλής του Twitter.

Για να διαβάσετε την συνέχεια του άρθρου πατήστε ΕΔΩ

close menu