Διεθνή

Ο CTO της Microsoft, Kevin Scott, μιλάει για AI και πώς θα αντιμετωπίσει την Google

Ο CTO της Microsoft, Kevin Scott, έδωσε πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο The Verge σχετικά με την προσπάθεια του Bing να καταφέρει να νικήσει την Google με όχημα την γλωσσική ή δημιουργική ΑΙ αλλά και για το μέλλον της AI τέχνης.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία από τη συνέντευξη, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Bing εναντίον Google: Ο Scott συζήτησε πώς η μηχανή αναζήτησης Bing προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από αυτή της Google εστιάζοντας σε τομείς όπου μπορεί να προσφέρει καλύτερη εμπειρία, όπως η οπτική αναζήτηση αλλά και οι αγορές. Σημείωσε επίσης ότι το Bing επενδύει ήδη στην τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει τα αποτελέσματα αναζήτησης και να τα κάνει πιο εξατομικευμένα.

AI και δημιουργικότητα: Ο Scott ρωτήθηκε για το ρόλο της AI σε δημιουργικούς τομείς όπως η μουσική και η λογοτεχνία. Αναγνώρισε ότι η τεχνητή νοημοσύνη εξακολουθεί να είναι «πολύ κακή» στη δημιουργία περιεχομένου σε αυτούς τους τομείς, αλλά πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να γίνουν πιο δημιουργικοί παρέχοντας εργαλεία και έμπνευση.

AI και ηθική: Ο Scott συζήτησε τη σημασία των δεοντολογικών ζητημάτων στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, ιδιαίτερα γύρω από θέματα όπως η προκατάληψη και η προστασία της ιδιωτικής ζωής. Τόνισε την ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

AI και το μέλλον της εργασίας: Ο Scott μίλησε για τον πιθανό αντίκτυπο της AI στην εργασία γνώσης, σημειώνοντας ότι η AI μπορεί να βοηθήσει στην αυτοματοποίηση εργασιών ρουτίνας και να ελευθερώσει χρόνο για πιο δημιουργική και στρατηγική εργασία. Συζήτησε επίσης την ανάγκη οι εργαζόμενοι να αναπτύξουν νέες δεξιότητες για να παραμείνουν σχετικοί σε έναν κόσμο που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Οι πρωτοβουλίες AI της Microsoft: Ο Scott τόνισε μερικές από τις πρόσφατες πρωτοβουλίες AI της Microsoft, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος AI for Good και του έργου της εταιρείας σε εργαλεία που υποστηρίζονται από AI όπως το GitHub Copilot και το DALL.Ε 2. Συζήτησε επίσης τη σημασία του λογισμικού ανοιχτού κώδικα στην προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.

close menu