Τεχνολογίες

Nokia εναντίον Ρουμανικής κυβέρνησης για την απαγόρευση συμμετοχής της στο 5G

H Nokia φέρεται να κινήθηκε νομικά εναντίον των ρουμανικών αρχών, ύστερα από την απαγόρευση που της επιβλήθηκε στην παροχή εξοπλισμού 5G στη χώρα, σύμφωνα με το Reuters.

Η Φινλανδική εταιρεία ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει τις αιτίες της απαγόρευσης, αναφέροντας πως έχει κινήσει νομικές διαδικασίες “ζητώντας επείγουσες διευκρινήσεις”.

Η Ρουμανία το 2021 είχε απαγορεύσει με διάταγμα στην Huawei και άλλους Κινεζικούς προμηθευτές να συνεργαστούν με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών της χώρας στην ανάπτυξη δικτύων 5G, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει κάποια εξήγηση γιατί η απαγόρευση αυτή επεκτάθηκε και σε ένα Ευρωπαίο προμηθευτή όπως η Nokia.

Ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος hotnews.ro ανέφερε ότι ούτε το Υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιοποίησης ούτε το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας (CSAT) απάντησαν στα αιτήματά του για σχολιασμό σχετικά με το θέμα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Romania Journal η CSAT έχει εγκρίνει μέχρι στιγμής τις Starc4Sys, την Compania de Paza RO και τον πάροχο συστημάτων πληροφορικής Concept Electronics για τη συμμετοχή τους στα δίκτυα 5G.

close menu