Τεχνολογίες

Netflix: 6 εκατ. νέοι συνδρομητές μετά το «κυνήγι» των κοινών κωδικών

Οι συνδρομητές του Netflix υπολογίζονται πλέον στα 238 εκατ. ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η αύξηση των συνδρομητών στο τρίμηνο θα κυμαινόταν περί τα 2 εκατ

Σχεδόν κατά 6 εκατ. αυξήθηκαν οι συνδρομητές του Netflix στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, περίοδο κατά την οποία η δημοφιλής πλατφόρμα streaming προχώρησε στην κατάργηση της κοινής χρήσης των κωδικών πρόσβασης.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Netxlix, η πρώτη από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και μέσων ενημέρωσης που δημοσίευσε αποτελέσματα τριμήνου, διέψευσαν τις προβλέψεις αναλυτών, καθώς η απόφαση της πλατφόρμας για τους κωδικούς είχε προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις των αναλυτών. Οι συνδρομητές του Netflix υπολογίζονται πλέον στα 238 εκατ. ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η αύξηση των συνδρομητών στο τρίμηνο θα κυμαινόταν περί τα 2 εκατ. Η τελευταία αυτή εξέλιξη μοιάζει να πατάει «φρένο» στην απώλεια των συνδρομητών που το Netflix ανακοίνωσε στα τέλη του 2022 για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Την τρέχουσα περίοδο, το Netflix βρίσκεται και στο «μάτι του κυκλώνα» της απεργίας των ηθοποιών και των σεναριογράφων, της μεγαλύτερης και της πρώτης κοινής των δύο σωματείων από τη δεκαετία του 1960, καθώς η συντονισμένη τους κίνηση επιφέρει πλήγμα στην παραγωγή και φέρνει στο προσκήνιο το φλέγον ζήτημα των αμοιβών και των αποζημιώσεων στη νέα πραγματικότητα του streaming.

Ο ίδιος ο συνδιευθύνων σύμβουλος του Netflix, Τεντ Σαράντος, δήλωσε ότι «αυτή η απεργία δεν είναι κάτι που θέλαμε», συμπληρώνοντας ότι ελπίζει να λήξει το ταχύτερο δυνατό. Η απεργία έχει «παγώσει» το σύνολο των νέων τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών, καθώς επίσης και την προώθηση κάθε νέας σειράς ή ταινίας που κυκλοφορεί, σε μία περίοδο που η βιομηχανία του θεάματος προσπαθεί να ξαναβρεί τα «πατήματά» της μετά την πανδημία.

Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, η εταιρεία εμφάνισε κέρδη 1,8 δισ. δολαρίων και έσοδα 8,3 δισ. δολάρια.

close menu