Προϊόντα-Υπηρεσίες

Νέες παραγγελίες 28,8 εκατ. ευρώ για τον πύραυλο IRIS-T εξασφάλισαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Νέες παραγγελίες για το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού πυραύλου αέρος – αέρος IRIS-T ύψους 28,8 εκατ. ευρώ εξασφάλισαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η εταιρεία, οι παραγγελίες πρέπει να παραδοθούν μέχρι τις αρχές του 2026 και καλούνται να πολλαπλασιάσουν τον μέχρι σήμερα ρυθμό παραγωγής τους.

Τα ΕΑΣ συμμετέχουν στο πρόγραμμα από το ξεκίνημα του αναλαμβάνοντας την ανάπτυξη της εκρηκτικής κεφαλής μάχης και της μονάδας όπλισης και ασφάλειας.

Από το 2005 που ξεκίνησε η σειριακή παραγωγή, έχουν παραδοθεί στην DIEHL Γερμανίας, που είναι επικεφαλής του προγράμματος, περισσότερα από 3.800 σετ εκρηκτικής κεφαλής και μονάδας όπλισης ασφάλειας που έχουν ενσωματωθεί σε όλους τους πυραύλους IRIS-T που έχουν παραδοθεί ανά τον κόσμο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι εισπράξεις των ΕΑΣ από το παραγωγικό κομμάτι του προγράμματος IRIS-T είναι μεγαλύτερες από 33 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η παραγωγή και οι παραδόσεις συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Επίσης, τα ΕΑΣ παράγουν τα υποσυστήματα αυτά και για τις εκδόσεις εδάφους – αέρος του πυραύλου που χρησιμοποιούνται και για την αεράμυνα της Ουκρανίας.

Παράλληλα, τα ΕΑΣ, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναμένουν και άλλες παραγγελίες για το IRIS-T που θα βρίσκεται σε παραγωγή τουλάχιστον μέχρι το 2050 και συνεχίζουν να διαπραγματεύονται με τη DIEHL ώστε στην επόμενη έκδοση Block II του πυραύλου να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο μερίδιο συμπαραγωγής.

close menu