Τεχνολογίες

Νέα επένδυση στην ελληνική Startup Perceptual Robotics

Η Perceptual Robotics ειδικεύεται στην επιθεώρηση ανεμογεννητριών με τεχνητή νοημοσύνη, η οποία αποτελεί κρίσιμη πτυχή της βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Perceptual Robotics, μια εταιρεία με έδρα το Μπρίστολ και γραφεία στην Ελλάδα, που ειδικεύεται στην επιθεώρηση ανεμογεννητριών με τεχνητή νοημοσύνη, ανακοίνωσε πρόσφατα την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου χρηματοδότησής της. Η εταιρεία εξασφάλισε μια σημαντική επένδυση από τη Susten, ένα κορυφαίο όνομα στον κλάδο της ενέργειας, η οποία θα επιτρέψει στην Perceptual Robotics να επεκταθεί σε νέες περιοχές και σειρές προϊόντων. Η επένδυση θα παρέχει τόσο οικονομική όσο και περαιτέρω υποστήριξη από την εμπειρία της Susten στη βιωσιμότητα, την ενέργεια και τις εν γένει λειτουργίες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που εξασφάλισε ποτέ η Perceptual Robotics και ολοκληρώνει τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης που εξασφάλισε η εταιρεία νωρίτερα φέτος. Ο γύρος διεξήχθη με τη συμμετοχή μιας κοινοπραξίας ελληνικών και διεθνών επενδυτών όπως η Metavallon VC, η TSP Ventures, η Brookstreet Equity Partners και η Lstone Capital.

Η Perceptual Robotics έχει συγκεντρώσει συνολική χρηματοδότηση ύψους 6,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε οκτώ γύρους οι οποίοι της επέτρεψαν να ξεκινήσει την παγκόσμια επέκταση της. Η τελευταία επένδυση από τη Susten θα υποστηρίξει περαιτέρω τους στόχους και την ανάπτυξη της εταιρείας σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Η Perceptual Robotics ειδικεύεται στην επιθεώρηση ανεμογεννητριών με τεχνητή νοημοσύνη, η οποία αποτελεί κρίσιμη πτυχή της βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η τεχνολογία της εταιρείας επιτρέπει στους φορείς εκμετάλλευσης ανεμογεννητριών να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν προβλήματα προτού γίνουν σημαντικά, μειώνοντας το χρόνο διακοπής λειτουργίας και το κόστος συντήρησης.

Ο Κώστας Καραχάλιος, Διευθύνων Σύμβουλος της Perceptual Robotics, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φέρουμε τη Susten στην εταιρεία, η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω το έργο μας, επιτρέποντάς μας να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε ως επιχείρηση. Η επένδυση θα ενισχύσει τους στόχους της εταιρείας μας, επεκτείνοντας περαιτέρω την ταλαντούχα ομάδα μας και υποστηρίζοντας την επέκτασή μας σε νέες αγορές».

Η Chrys Vakla, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Susten, δήλωσε: «Μετά από μια βαθιά βουτιά στις ρομποτικές υπηρεσίες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τη Susten, αναγνωρίσαμε την Perceptual Robotics ως την κορυφαία εταιρεία λόγω της προηγμένης τεχνολογίας της και μιας εξαιρετικά εξειδικευμένης και ενθουσιώδους ομάδας. Είμαι ενθουσιασμένη που συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της Perceptual Robotics και είμαι βέβαιη ότι μαζί θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε».

close menu