Τεχνολογίες

Νέα Cyber Security Training Platform από την Sparkle

Hands-on εμπειρία που στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, μέσω προσομοίωσης επιθέσεων σε πραγματικό χρόνο.

Η Sparkle, ο πρώτος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, ανακοινώνει την έναρξη μιας πλατφόρμας εκπαίδευσης ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που παρέχει διαδραστικά μαθήματα με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων ασφάλειας μέσω προσομοίωσης ζωντανών επιθέσεων.

Με τη συνεχιζόμενη διαδικασία ψηφιοποίησης και την αυξανόμενη υιοθέτηση της εξ αποστάσεως εργασίας, οι επιχειρήσεις πρέπει να βασίζονται σε ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για την προστασία των δικτύων, των συσκευών και των δεδομένων τους, από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Η πλατφόρμα Cyber Security Training Platform της Sparkle επιτρέπει στις επιχειρήσεις να  εκτιμήσουν πόσο ευάλωτες είναι  οι διαδικασίες και οι τεχνολογίες ασφαλείας τους και να μάθουν να προστατεύουν τα δίκτυά τους από επιθέσεις σε πραγματικό χρόνο, μέσω μιας καινοτόμου προσέγγισης. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε ένα υπερ-ρεαλιστικό και συναρπαστικό περιβάλλον όπου ομάδες ασφαλείας και άτομα μπορούν να δοκιμάσουν την ικανότητά τους να εντοπίζουν, να διερευνούν και να μετριάζουν τις προσομοιωμένες επιθέσεις σε κατάσταση πίεσης, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην πραγματικότητα.

Βασισμένη στην Cyberbit, την παγκοσμίως κορυφαία πλατφόρμα ανάπτυξης δεξιοτήτων στον κυβερνοχώρο, η εκπαιδευτική λύση της Sparkle προσομοιώνει πραγματικές υποδομές δικτύου εταιρικού επιπέδου και παρέχει στους εκπαιδευόμενους εργαλεία ασφαλείας για να ανταποκριθούν σε ένα ευρύ φάσμα προσομοιωμένων κυβερνοεπιθέσεων, όπως ransomware, DDoS attacks, SQL injections, worms, fileless attacks, και πολλά άλλα είδη, από μια εκτεταμένη λίστα που ανανεώνεται συνεχώς.

Οι ειδικοί ασφαλείας της Sparkle επιβλέπουν τη μαθησιακή διαδικασία, παρέχοντας καθοδήγηση και βοηθώντας τους εκπαιδευόμενους στην αντιμετώπιση σύνθετων προκλήσεων. Στο τέλος της εκπαίδευσης, το προσωπικό μηχανογράφησης μαθαίνει να αναγνωρίζει και να ανταποκρίνεται άμεσα στις τεχνικές εισβολέων, αποκτώντας έτσι ένα υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Ήδη πριν από την κυκλοφορία της, η υπηρεσία έχει υιοθετηθεί από κορυφαίους ευρωπαϊκούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, της εκπαίδευσης και της συμβουλευτικής σε θέματα ICT, αποδεικνύοντας ότι είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη δοκιμή και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών πρόληψης.

Με ένα ευρύ portfolio από Λύσεις Ασφάλειας που περιλαμβάνει προστασία από Signalling και DDoS και διαθέτοντας άμεση εμπειρία στην παγκόσμια ασφάλεια δικτύων, η Sparkle λειτουργεί ως συνεργάτης αναφοράς για εταιρείες και τηλεπικοινωνιακούς φορείς σε όλον τον κόσμο, που επιδιώκουν να προστατεύσουν τα δίκτυά τους από χάκερ και απατεώνες.

TAGS:

close menu