Ενέργεια

Metlen Energy & Metals: Η καινοτομία σταθερά στο κέντρο της δραστηριότητάς της

Η φρενήρης ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και η ραγδαία βελτιστοποίηση που καταγράφεται στην εφαρμογή των εργαλείων της τεχνητής νοημοσύνης, «χτίζουν» έναν καινούργιο κόσμο στον οποίο η οικονομική και κοινωνική ζωή προσαρμόζονται μέσα από την εξέλιξη και τον μετασχηματισμό με την Metlen Energy & Metals σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με δεδομένο πως ο αναλογικός κόσμος που γνωρίσαμε φαίνεται σταδιακά να περνάει στην λήθη της ιστορίας, η μετάβαση και η προσαρμογή στη νέα ψηφιακή εποχή αποτελούν ικανές και αναγκαίες συνθήκες για την ανάπτυξη σύγχρονων επιχειρήσεων.

Υπό αυτό το πρίσμα, μία από τις πρώτες εταιρείες που τόλμησαν να κοιτάξουν με θάρρος προς το μέλλον ήταν η Metlen Energy & Metals, μία εταιρεία που επενδύει σταθερά και στρατηγικά στην καινοτομία και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη διαρκή πρόοδο της και την εναρμόνισή της με τις διεθνείς τάσεις.

Η Avokado στην αιχμή της πρωτοπορίας με πυξίδα τo ΑΙ

Η ενεργειακή κρίση και η έντονη δημόσια συζήτηση που πυροδοτείται γύρω από το εν λόγω θέμα τα τελευταία χρόνια και με την πρόοδο που παρουσιάζει η τεχνολογία, σπρώχνει τον επιχειρηματικό κόσμο στην διαρκή αναζήτηση ευφυών λύσεων.

Το 2021, δημιουργήθηκε με χαρακτηριστικά νεοφυούς επιχείρησης η Avokado που ήρθε να καλύψει το κενό που υπάρχει τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο στην δημιουργία λογισμικού προϊόντος για νέες τεχνολογικές λύσεις στην ενέργεια, ιδιαίτερα μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Metlen αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την ιδέα της Avokado με το ποσό του ενός εκατ. ευρώ, δίνοντας της, μάλιστα, τη δυνατότητα να αποκτήσει την αυτοτέλεια της ως start – up, με στόχο την συνεχή εξέλιξη και την παραγωγή καινοτομίας μέσα από την ώσμωση και την διαρκή αξιοποίηση πληθώρας τεχνολογικών εργαλείων, στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα που διαμορφώνεται.

Συνδυάζοντας λύσεις τεχνητής νοημοσύνης, data Intelligence και νέες τεχνολογίες, όπως Internet of Energy, Mobile, Social, Blockchain, η Avokado αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την παροχή ενέργειας και κτίζει «έξυπνες πόλεις» για «έξυπνους πολίτες».

Ανθρωποκεντρική και περιβαλλοντική προσέγγιση

Στόχος της είναι να ενισχύσει τις προσπάθειες της ενεργειακής μετάβασης, με όρους αειφορίας, διατηρώντας μία ανθρωποκεντρική, αλλά και περιβαλλοντοκεντρική προσέγγιση σε ευρωπαϊκό, αλλά και διεθνές επίπεδο.

Με λύσεις που ωθούν τους ενεργειακούς παρόχους να βελτιώνουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες ενέργειας και που βοηθούν τις πόλεις να επιταχύνουν την «πράσινη» ενεργειακή μετάβαση.

Η Avokado δηλώνει δυναμικό παρών στη διεθνή αγορά με ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων τεχνητής νοημοσύνης που ικανοποιεί τις ανάγκες παραγωγών και καταναλωτών ενέργειας ως προς την μέγιστη δυνατή κάλυψη των ενεργειακών αναγκών από καθαρές πηγές ενέργειας και την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος:

Το λειτουργικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης AVOS για συστήματα οικιακής μπαταρίας και μεγαλύτερα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (BESS). Το λειτουργικό σύστημα ουσιαστικά κάνει τις συσκευές αποθήκευσης πιο «έξυπνες» και αποδοτικές.
Την πλατφόρμα ολοκληρωμένων λύσεων τεχνητής νοημοσύνης AVOX για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση. Η πλατφόρμα χρησιμοποιείται ήδη από την Protergia και διαχειρίζεται τις ενεργειακές ανάγκες και τα assets του κάθε πελάτη σε πραγματικό χρόνο μέσα από ολοκληρωμένες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης.
Την «έξυπνη μηχανή» αλγόριθμων τεχνητής νοημοσύνης AVOKADO AI για την κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών των εταιρειών ενέργειας, όπως για παράδειγμα είναι η βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη τιμών στην χονδρεμπορική αγορά ενέργειας.

Ψηφιακός βοηθός

Η Avocado «παράγοντας» διαρκώς καινοτόμες λύσεις στοχεύει να αποτελέσει τον ψηφιακό βοηθό των καταναλωτών για την ανάπτυξη εφαρμογών και τον έλεγχο της κατανάλωσης ενέργειας, για την καλύτερη διαχείριση αλλά και για ένα πιο πράσινο αποτύπωμα.

Η ίδια απευθύνεται, ήδη, στην ελληνική και διεθνή αγορά, προσφέροντας τις λύσεις της σε εταιρικούς και βιομηχανικούς πελάτες, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ σύντομα και με την εξέλιξη των αλγορίθμων που αναπτύσσονται θα απευθύνεται σε ολοένα και περισσότερους πολίτες και επιχειρήσεις, φιλοδοξώντας να γίνει «μία από τις πιο σημαντικές ελληνικές εταιρίες τεχνολογίας, στον τομέα του Cleantech και Climate tech», όπως δηλώνει και Βασίλης Νικολόπουλος, CTO και Co-Founder της νεοφυούς εταιρείας.

Η Metlen με την καινοτομία σταθερά επίκεντρο της δραστηριότητας της, επενδύοντας στην παραγωγή υψηλής τεχνογνωσίας μέσα από πρωτοποριακά εργαλεία για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της και με το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς τάσεις της εποχής, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο, πλάθει την κοινωνία του μέλλοντος, ανοίγοντας δρόμους για την ενεργειακή μετάβαση σε μία πραγματικότητα πιο ανθρώπινη και πιο «πράσινη».

Πηγή: ot.gr

close menu