Τεχνολογίες

Μεγάλες επενδύσεις στις εταιρείες κατασκευής chip ΑΙ

Ο κινεζικός κατασκευαστής τσιπ AI Enflame Technology Co. Ltd. Συγκέντρωσε 237 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης προχωρημένου σταδίου, σύμφωνα με το SiliconANGLE. Στον χρηματοδοτικό γύρο Series D ηγήθηκε η θυγατρική της Shanghai International Group Co. Ltd. και συμμετείχαν οι Tencent Holdings Ltd., SummitView Capital, YTI Capital, Hundreds Capital, Redpoint China Ventures και GF Qianhe Investment.

Η Enflame Technology, που ιδρύθηκε το 2018, επικεντρώνεται στην κατασκευή τσιπ υπολογιστών για AI. Τα τσιπ cloud χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, των έξυπνων πόλεων και της επιστημονικής έρευνας και προφανώς αποδίδουν καλύτερα από τους γενικούς επεξεργαστές των servers.

Nvidia, Intel, Google Alphabet, Advanced Micro Devices (AMD), IBM, Apple, ARM και Amazon είναι μερικοί από τους κατασκευαστές επεξεργαστών ειδικά φτιαγμένους για εφαρμογές AI.

Η Enflame Technology έχει συγκεντρώσει προηγουμένως 278.5 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series C τον Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με την EnterpriseAI. Η χρηματοδότηση χρησιμοποιήθηκε για την προσέλκυση περισσότερων ταλέντων, την επιτάχυνση της ανάπτυξης της επιχείρησής της και την προώθηση των συνεργασιών.

Η Tencent, ο δημιουργός της εφαρμογής WeChat, επένδυσε στους δύο πρώτους γύρους χρηματοδότησης της Enflame, ύψους 340 εκατομμυρίων CNY τον Αύγουστο του 2018 και έναν γύρο χρηματοδότησης 279 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο του 2021.

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης της Enflame Technology έρχεται σε μια εποχή που οι επενδυτές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις υποδομές AI λόγω της επιτυχίας της OpenAI αλλά και για την εκθετική ανάπτυξη των διάφορων μοντέλων ΑΙ.
Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην Enflame Technology να συνεχίσει να αναπτύσσει τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης και να επεκτείνει την εμβέλειά της στη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης.

close menu