Οικονομία

Market Pass: Τη Δευτέρα η τελευταία πληρωμή – Οι αλλαγές που φέρνει η παράταση

Το εκπτωτικό κουπόνι ενισχύσεων για αγορές σε σούπερ μάρκετ θα συνεχίσει να χορηγείται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, σε όσους ήταν ήδη δικαιούχοι χωρίς να απαιτηθεί νέος γύρος υποβολής των σχετικών αιτήσεων

Πραγματοποιείται τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, όπως ήταν και ο αρχικός προγραμματισμός, η τελευταία πληρωμή για τον πρώτο κύκλο του Market Pass. Τα χρήματα αναμένεται να καταβληθούν από το μεσημέρι έως και αργά το απόγευμα, ενώ από τον επόμενο μήνα ενεργοποιείται και ο δεύτερος κύκλος με διάρκεια μέχρι τα τέλη του έτους.

Το εκπτωτικό κουπόνι ενισχύσεων για αγορές σε σούπερ μάρκετ θα συνεχίσει να χορηγείται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, σε όσους ήταν ήδη δικαιούχοι χωρίς να απαιτηθεί νέος γύρος υποβολής των σχετικών αιτήσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι υπάρχουν σκέψεις να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για να υποβάλλουν αιτήσεις και εκείνοι που δεν έλαβαν στον προηγούμενο κύκλο.

Μέχρι να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις με όλες τις λεπτομέρειες για τον νέο κύκλο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η διάρκειά του θα είναι πεντάμηνη, δηλαδή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η ενίσχυση αφορά στο σύνολο του νοικοκυριού, δεν γίνεται  μεμονωμένα, τα φιλοξενούμενα μέλη δεν επιδοτούνται, ενώ η μηνιαία επιδότηση κυμαίνεται από 22  έως 100 ευρώ, φτάνοντάς συνολικά μέχρι και τα 500 ευρώ για το 5μηνο.

Για τους δικαιούχους που επέλεξαν κατάθεση της ενίσχυσης σε ψηφιακή κάρτα, το τελικό ποσό ανέρχεται στο 100% της επιδότησης, ενώ για την κατάθεση σε λογαριασμό στο 80%.

Το Market Pass προορίζεται  για αγορές σε σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία, φούρνους, ιχθυοπωλεία, και λαϊκές αγορές.

close menu