Τεχνολογίες

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ο συνιδρυτής της Facebook πούλησε τη βίλα του, έναντι 31 εκατ. ευρώ

Ο 38χρονος Μαρκ Ζούκερμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος της Meta Platform, πούλησε τη βίλα του στο Σαν Φρανσίσκο έναντι 31 εκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία, τη μεγαλύτερη στη συγκεκριμένη πόλη για το 2022.  Είχε αποκτήσει το ακίνητο πριν δέκα χρόνια και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2012, στην τιμή των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Το οικοδόμημα χτίστηκε το 1928 κοντά στο Dolores Park σε έκταση 650 τετραγωνικών μέτρων.

Ο Ζούκερμπεργκ είχε προχωρήσει στην αγορά του, λίγους μήνες αφότου κατάφερε να εισαγάγει τη Facebook στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Το 2013, ο ίδιος και η γυναίκα του προχώρησαν σε ολική ανακαίνιση, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Στο πλαίσιο της ανακαίνισης προστέθηκαν νέα δωμάτια, όπως πλυσταριό, κελάρι για κρασιά, μπαρ με πισίνα και θερμοκήπιο.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας διαθέτει φυσικά και άλλα ακίνητα σε διάφορες περιοχές, όπως στη Σίλικον Βάλεϊ και τη Χαβάη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ βρίσκεται στη λίστα με τους super – rich του πλανήτη καθώς η περιουσία του ξεπερνά τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και φέτος περιορίστηκε αρκετά λόγω της πτώσης της αξίας της μετοχής της Meta Platforms.

close menu