Υπηρεσίες

Μαρινάκης: Προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ανέφερε ακόμη πως «ξεκίνησε τη Δευτέρα η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο ‘Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων περιόδου 2024-2025' της ΔΥΠΑ. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία 5ετία»

Η αριθμητική επίδοση των χειρουργείων στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Έδωσε στοιχεία από σχετική ανάρτηση του υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη επισημαίνοντας ότι κατά το πρώτο τετράμηνο του 2024 διενεργήθηκαν περίπου 175.00 χειρουργικές επεμβάσεις, ένας αριθμός που όχι μόνο επαναφέρει τα προηγούμενα στάνταρ αλλά τα ξεπερνά σημαντικά σε σχέση με το έτος 2019. «Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ και ο εκσυγχρονισμός του είναι κυρίαρχη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ακόμη πως «ξεκίνησε τη Δευτέρα η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο ‘Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων περιόδου 2024-2025′ της ΔΥΠΑ. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2024 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, ενώ συνολικά, σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία 5ετία». Συμπλήρωσε πως «οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον Αύγουστο, αντίστοιχα αυξημένες κατά 20% είναι οι επιδοτήσεις και για τις περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα».

Επίσης τόνισε ότι «συνεχίζεται με μεγάλη ανταπόκριση η συμμετοχή στη νέα δωρεάν εφαρμογή και πλατφόρμα JOBmatch της ΔΥΠΑ για την άμεση διασύνδεση των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης με όσους ψάχνουν για δουλειά σε συναφείς αντίστοιχες ειδικότητες, με συνολικά περισσότερες από 11.400 εγγραφές». Επεσήμανε ότι «η ανεργία έχει μειωθεί από το 17,4% σε σχεδόν 10% τα τελευταία χρόνια ενώ η μείωση είναι σημαντική και στις γυναίκες και τους νέους, δύο δείκτες που στο παρελθόν δυστυχώς ήταν ιδιαιτέρως αυξημένοι».

Πριν ολοκληρώσει την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μαρινάκης είπε πως «παρουσιάστηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ο τρίτος κύκλος του προγράμματος ‘Κινούμαι Ηλεκτρικά’ προϋπολογισμού 33 εκατ. ευρώ. Αφορά την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, τρικύκλων και ποδηλάτων από φυσικά και νομικά πρόσωπα» και επεσήμανε πως «κύριο χαρακτηριστικό του νέου προγράμματος είναι η εισαγωγή αυξημένης ανώτατης επιδότησης για φυσικά πρόσωπα, στις 9.000 ευρώ, η οποία αν συνδυαστεί και με την αύξηση της επιδότησης για απόσυρση παλαιού οχήματος, η οποία είναι πλέον 2.000 ευρώ, το συνολικό ποσό φτάνει τις 11.000 ευρώ».

close menu