Τηλεπικοινωνίες

Η Telefonica θα περικόψει 5.100 θέσεις εργασίας στην Ισπανία

Η Telefonica ενημέρωσε τα συνδικάτα ότι θα περικόψει περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας στην Ισπανία μέχρι το 2026, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών για μείωση του κόστους και διατήρηση του εργατικού δυναμικού της σύμφωνα με το μέγεθός της στην αγορά αναφέρει το Reuters.

Εκπρόσωπος του συνδικάτου δήλωσε στο Reuters ότι έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το δίκτυο για περίπου 5.100 απολύσεις και οι περικοπές θα βασιστούν στην παραγωγικότητα, τις οργανωτικές δομές αλλά και σε τεχνικούς λόγους.

Η Telefonica δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει το μέγεθος των περικοπών, αλλά ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι θα προβεί σε μια «προσαρμογή προσωπικού». Από τους περισσότερους από 103.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, 21.000 από το εργατικό δυναμικό της Telefonica βρίσκονται στην Ισπανία.

Η είδηση αυτή έρχεται ένα μήνα αφότου η Telefonica παρουσίασε τη στρατηγική της για την ανάπτυξη, την κερδοφορία και τη βιωσιμότητα, η οποία περιέγραψε τους οικονομικούς της στόχους μέχρι το 2026. Ο διευθύνων σύμβουλος Jose Maria-Alvarez Pallete δήλωσε ότι το σχέδιο αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες της να ηγηθεί στην ψηφιακή εποχή και να αναπτυχθεί πέρα από το να είναι μόνο μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου ανακοίνωσαν επίσης πρόσφατα σχέδια για χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της BT Group και της Nokia ενώ άλλα δίκτυα, όπως για παράδειγμα η Vodafone, απoεπενδύουν μη κερδοφόρες αγορές.

TAGS:

close menu