Επιχειρήσεις

Η Mytilineos συμμετέχει σε μεγάλο ενεργειακό έργο 2,8 δισ. ευρώ στη Βρετανία

Η κοινοπραξία της ελληνικής εταιρείας με την GE Vernova αναδείχθηκε προτιμώμενος προμηθευτής σε έργο διασύνδεσης αξίας 2,8 δισ. ευρώ.

Ο όμιλος Mytilineos απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επιβεβαίωσε ότι η κοινοπραξία GE Vernova-Mytilineos, στην οποία συμμετέχει έχει αναδειχθεί προτιμώμενος στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που διενεργούν οι «SP Transmission» και «National Grid Electricity Transmission» για το έργο «Eastern Green Link 1» που αφορά έργο δικτύου σταθμών μετατροπέων HVDC.

Η διασύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας μήκους 190 χιλιομέτρων και αξίας 2,5 δισ. λιρών (περί τα 2,8 δισ. ευρώ), θα μεταφέρει αρκετή «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια σπίτια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα, η Mytilineos αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Η MYTILINEOS Energy & Metals (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) (MYTILINEOS), σε συνέχεια δημοσιευμάτων ηλεκτρονικού τύπου και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι η κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η MYTILINEOS καθώς και η GE Vernova, έχει αναδειχθεί προτιμώμενος προμηθευτής (preferred supplier) στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που διενεργούν οι «SP Transmission» και «National Grid Electricity Transmission» για το έργο «Eastern Green Link 1», που αφορά έργο δικτύου σταθμών μετατροπέων HVDC.

Εφόσον ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας και καταρτιστούν οι τελικές συμβάσεις του έργου, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού».

close menu