Επιχειρήσεις

Η Microsoft Ελλάς ανακοινώνει τον ανάδοχο για την κατασκευή του Data Center στα Σπάτα

Η στρατηγική επένδυσης της Microsoft στην Ελλάδα αφορά στη δημιουργία τριών Data Center στην Αττική, συνολικού προϋπολογισμού 976,168 εκατ. ευρώ

Την έναρξη της κατασκευής του Κέντρου Δεδομένων της Microsoft στα Σπάτα, στις αρχές Απριλίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας για την Ελλάδα, τη Κύπρο και την Μάλτα, Γιάννα Ανδρονοπούλου.

Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου του αμερικανικού κολοσσού, μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνεται ο ανάδοχος, έχουν ήδη ληφθεί οι άδειες για τις πρόδρομες εργασίες,  ενώ οι μπουλντόζες αναμένεται να «πιάσουν δουλειά» από τον επόμενο μήνα.

Η στρατηγική επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα αφορά στη δημιουργία τριών Data Center στην Αττική, συνολικού προϋπολογισμού 976,168 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), μέσω ταχείας αδειοδότησης και χωροθέτησης με κατάρτιση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΣΕ), με στόχο την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών Υπολογιστικού Νέφους (Microsoft Cloud).

Το πρώτο Data Center θα κατασκευαστεί εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου «Πέτρα – Γιαλού – Βούλια – Προκαλήσι», της Δημοτικής Ενότητας Σπάτων – Λούτσας, του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος και το δεύτερο και τρίτο στη θέση «Μπουρμπουτσάνα» του Δήμου Κρωπίας. Ειδικά στα Σπάτα, η δυναμικότητα του data center ανέρχεται σε 19,2 MW και θα τεθεί σταδιακά σε λειτουργία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, προβλέπονται μεγάλες συνεργασίες με την τοπική κοινωνία και τον Δήμο Σπάτων, για την πρόσληψη προσωπικού που θα εργαστεί στις εγκαταστάσεις.

Αναφορά έγινε επίσης στην περίπτωση να αλλάξει πάροχος ενέργειας για το τρίτο Data Center, ενώ υπάρχουν συζητήσεις με τον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΔΔΗΕ για την παροχή ενέργειας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις κοινωνικές δράσεις που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο της επένδυσης, καθώς και στο αποτύπωμα που θα έχει στην τοπική κοινωνία.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την εταιρεία, στην Ελλάδα η ανάπτυξη για το cloud της Microsoft ανέρχεται σε τριψήφια επίπεδα.

close menu