Τεχνολογίες

Η Lamda Hellix ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με δυο νέα data center στην Αθήνα

Η Lamda Hellix, a Digital Realty Company, κορυφαίος πάροχος cloud και carrier-neutral data center, colocation και διασύνδεσης, ανακοίνωσε σήμερα ότι επεκτείνει την παρουσία της στην Αθήνα με την ανάπτυξη δύο νέων data centers.

Η πρώτη εγκατάσταση, το ATH3, είναι αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή και πρόκειται να έχει τεθεί σε λειτουργία έως τον Μάρτιο του 2023. Με την ολοκλήρωσή του, αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο data center στη χώρα, ικανό να υποστηρίξει έως και 6.8 MW χωρητικότητας εντός των εγκαταστάσεων έκτασης 8.600 τ.μ.. Η δεύτερη εγκατάσταση, το ATH-4, προβλέπεται να προσθέσει επιπλέον 6,8 MW ισχύος όταν θα λειτουργήσει, κάτι που αναμένεται εντός του 2024.

Τόσο το ATH-3 όσο και το ATH-4 πρόκειται να συνδεθούν με τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις ATH-1 και ATH-2 της Lamda Hellix, προσφέροντας στους πελάτες πρόσβαση σε πυκνές και ταχέως αναπτυσσόμενες συνδεδεμένες κοινότητες δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί σε αυτές τις τοποθεσίες. Μέσω της PlatformDIGITAL®, της παγκόσμιας πλατφόρμας data center της Digital Realty, οι πελάτες θα μπορούν να συνδεθούν με τις επιχειρήσεις που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία στο παγκόσμιο αποτύπωμα της Digital Realty που αποτελείται από περισσότερα από 300 data centers σε 50 μητροπόλεις, σε 27 χώρες σε έξι ηπείρους.

Σε συνδυασμό με την διευρυμένη παρουσία της Digital Realty στην Κρήτη, όπου αναπτύσσεται ένα νέο data center στο Ηράκλειο, τα ATH-3 και ATH-4 πρόκειται να αποτελέσουν μέρος του ευρύτερου οράματος της Digital Realty για ενίσχυση της παρουσίας της στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και τη θέση της Ελλάδας ως βασικής στρατηγικής πύλης προς την Ανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Στα πλαίσια της ανακοίνωσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα μια υψηλού επιπέδου τελετή στο Athens Data Center Campus της Digital Realty, παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. George Tsunis, καθώς και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Digital Realty κ. Bill Stein, και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Lamda Helix, κ. Απόστολου Κάκκου.

Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix σημείωσε ότι «οι νέες αυτές εγκαταστάσεις θα προσθέσουν την αναγκαία χωρητικότητα και θα ενισχύσουν περαιτέρω τις συνδεδεμένες κοινότητες δεδομένων που έχουν αναπτυχθεί στα data centers μας. Η συνεχής επένδυσή μας στην Ελλάδα θα παρέχει κρίσιμες υποδομές για τη χώρα, που είναι απαραίτητες για την επιτάχυνση της εισόδου των παρόχων cloud και περιεχομένου στην αγορά και που συμβάλλουν περαιτέρω στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την οικονομική ανάπτυξη».

Ο Bill Stein, Διευθύνων Σύμβουλος της Digital Realty, ανέφερε: «Η Digital Realty είναι στην ευχάριστη θέση να επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα, με τα ATH-3 και ATH-4 να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για carrier – neutral data center χωρητικότητα στην αγορά. Αποτελεί σημαντικό μέρος της ολοκληρωμένης στρατηγικής της Digital Realty για τη Μεσόγειο, η οποία θα επιτρέψει στους πελάτες να δημιουργήσουν νέες διαδρομές δικτύου με χαμηλότερο χρόνο απόκρισης στην Ανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική».

Η εκδήλωση συμπίπτει επίσης με τη μετονομασία της Lamda Helix σε Digital Realty. Με την πλατφόρμα PlatformDIGITAL®, η Digital Realty παρέχει στους πελάτες της έναν ασφαλή χώρο συνάντησης για τα δεδομένα τους, όπου γίνεται ανταλλαγή, βελτιστοποίηση, σύνδεση και έλεγχος δεδομένων τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Από τότε που πραγματοποιήθηκε η εξαγορά της Lamda Hellix από την Digital Realty, έχουμε δεσμεύσει σημαντικούς πόρους για την ενοποίηση των συστημάτων, των λειτουργειών και των διαδικασιών μας και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που τώρα είμαστε σε θέση να μετονομαστούμε κάτω από το brand “Digital Realty” και να επικεντρωθούμε στον κοινό σκοπό που έχει παγιώσει την παρουσία της Digital Realty σε όλο τον κόσμο: να βοηθήσουμε στη διάπλαση μιας ενοποιημένης παγκόσμιας εταιρείας της οποίας η αποστολή είναι να συνδέει εταιρείες και δεδομένα με τολμηρούς νέους τρόπους που τροφοδοτούν την καινοτομία που καθορίζει το μέλλον μας», τόνισε ο Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Lamda Hellix.

close menu