Τεχνολογίες

Η Google επενδύει στην κατασκευή Data Centers στην Ελλάδα

Μετά την Microsoft και την Amazon Web Services και η Google αναμένεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην χώρα μας με την κατασκευή νέων data centers. Η επένδυση της Google που αναμένεται να ανακοινωθεί από την πρόεδρο της Google Cloud International Άντερ Φοξ Μάρτιν παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα στην εβδομάδα.

Η επένδυση της Google έρχεται σε συνέχεια αυτής της Microsoft, τα data centers της οποίας αναμένεται να ξεκινήσουν να κατασκευάζονται μέσα στο 2023, αλλά και της εξαγοράς της Lamda Helix από την Digital Reality και της πρόθεσης της Amazon Web Services να προχωρήσει σε αντίστοιχες επενδύσεις στη χώρα μας. Με την εξαγγελία και την επένδυση της Google η Ελλάδα μπαίνει δυνατά στο χώρο της παροχής υπηρεσιών πληροφορικής, αποτελώντας ένας από τους μεγάλους κόμβους δεδομένων της περιοχής με αντίστοιχα οφέλη στην εγχώρια οικονομία.

Με βάση μελέτη της IDG Research Services, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Lamda Helix, για κάθε 1 ευρώ που επενδύεται σε Data Centers επιστρέφονται 8,23 ευρώ προστιθέμενης αξίας στη χώρα, είναι αντιληπτό το μέγεθος της αξίας των επενδύσεων που γίνονται στη χώρα σε επίπεδο υποδομών διαχείρισης πληροφοριών και δεδομένων. Αυτή τη στιγμή στην χώρα λειτουργούν 18 data centers (μεταξύ των οποίων τα 10 στην Αθήνα και τα 5 στην Θεσσαλονίκη), συμπεριλαμβανομένων και του νέου κέντρου δεδομένων που δημιουργεί η Lancom στο Ηράκλειο της Κρήτης.

close menu