Τηλεπικοινωνίες

Η Fortinet συνεργάζεται με την WIND Ελλάς προσφέροντας λύσεις Network Security & Secure Gateways

Η WIND Ελλάς εμπιστεύθηκε τις κορυφαίες τεχνολογίες και προϊόντα της Fortinet, παγκόσμιου ηγέτη στον χώρο των ολοκληρωμένων και αυτοματοποιημένων λύσεων cyber-security, συνεχίζοντας τις επενδύσεις της στα δίκτυα νέας γενιάς 5G & FTTHx. Τα συστήματα Network Security & Secure Gateways της Fortinet θα ενισχύσουν την ασφαλή διασύνδεση, την απρόσκοπτη λειτουργία και την ενιαία διαχείριση των υποδομών του NFVI, Network Perimeter καθώς και του Security Gateway, λόγω των αυξανόμενων αναγκών από τη χρήση του δικτύου νέας γενιάς WIND 5G.

Με αυτό τον τρόπο η WIND Ελλάς επενδύει σε τεχνολογίες Next Generation Firewall (NGFW) & SecGW και ταυτόχρονα διασφαλίζει την διαθεσιμότητα, την ομαλή επέκταση και την κεντρική διαχείρισης των υποδομών ασφάλειας. Επιπλέον, θα αναπτύξει περαιτέρω το δίκτυο της για να ανταποκριθεί τόσο στις αυξανόμενες ανάγκες του LTE Mobile Traffic που θα προκύψει από την επέκταση του 5G δικτύου όσο και στην επέκταση της αρχιτεκτονικής υψηλής διαθεσιμότητας καθώς και στην γεωγραφική κατανομή των πόρων (Geo-Redundancy). Ταυτόχρονα, θα προστατέψει την υποδομή του NFVI και της περιμέτρου μέσω μίας ενιαίας και cross-functional πλατφόρμας διαχείρισης.

Για την παραπάνω επένδυση θα χρησιμοποιηθούν περισσότερα από ένα Data Centers για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα και αδιάλειπτη λειτουργία των παρεχόμενων υπηρεσιών.

H WIND, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Από την ίδρυσή της, το 1992, μέχρι σήμερα, επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις κινητής, σταθερής, ίντερνετ και τηλεόρασης στους πελάτες της. Πιστεύοντας στη δύναμη ενός σύγχρονου διασυνδεδεμένου κόσμου, που όλα είναι δίκτυο υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά επενδυτικά έργα στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο επενδύει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς υψηλής ταχύτητας, τόσο στην κινητή ( 4G+, 5G) όσο και στη σταθερή ( FTTx).

Η Fortinet είναι παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο του Cyber Security με πολλαπλές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες λύσεων ασφάλειας. Η ευρεία γκάμα καλύπτει τομείς όπως Δικτύου, Υποδομής, Cloud & ασφάλειας IoT. Η καινοτομία και η επένδυση σε νέες τεχνολογίες επιτρέπουν στην Fortinet να δημιουργεί κορυφαίες τεχνολογίες και προϊόντα, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος της αγορά

H υλοποίηση του έργου θα γίνει από την Intracom Telecom.

close menu