Τηλεπικοινωνίες

Η Deutsche Telekom βάζει ψηλά τον πήχη για το 2021

Πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς εμφανίζονται τα βασικά οικονομικά μεγέθη της Deutsche Telekom με αποτέλεσμα η διοίκηση να αναβαθμίσει τις ετήσιες προβλέψεις της για τρίτη φορά φέτος, επικαλούμενη τη συνεισφορά της T-Mobile US καθώς και τη δραστηριότητά της εκτός ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα έσοδα της γερμανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών αυξήθηκαν στα 26,88 δισ. ευρώ από 26,39 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Τα προσαρμοσμένα EBITDA -ένα μέγεθος που παρακολουθείται στενά και υπολογίζει την απόδοση της λειτουργικής κερδοφορίας σε συμμόρφωση με τα λογιστικά πρότυπα- υποχώρησαν στα 9,66 δισ. ευρώ, από 9,69 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις συναινετικές εκτιμήσεις για 9,35 δισεκατομμύρια ευρώ σε δημοσκόπηση αναλυτών που δημοσίευσε η εταιρεία. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 889 εκατ. ευρώ, από 817 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως, οι αναλυτές τοποθετούσαν τα έσοδα στα περίπου 27,15 δισ. δολάρια, τα προσαρμοσμένα EBITDA μετά τις χρηματοδοτικές μισθώσεις στα 9,35 δισ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα σχεδόν 1,11 δισ. ευρώ.

«Η επιχείρησή μας αποδίδει καλύτερα από ό,τι αναμέναμε», δήλωσε ο CEO Tim Hoettges. «Μετά και τα ισχυρά μεγέθη τους πρώτους εννέα μήνες, βάζουμε λίγο υψηλότερα τον πήχη για το 2021».

Πλέον η Deutsche Telekom αναμένει προσαρμοσμένα EBITDA της τάξης των 38 δισ. ευρώ, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για τουλάχιστον 37,2 δισ. ευρώ.

close menu