Πληροφορική

Η Check Point Software Technologies εξαγοράζει την Avanan

Την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία ασφάλειας στο cloud, και επαναπροσδιορίζει την ασφάλεια του cloud email

Η Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), κορυφαίος πάροχος λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για επιχειρήσεις και κυβερνήσεις παγκοσμίως, ανακοίνωσε την εξαγορά της Avanan, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρείας ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο cloud. Η τεχνολογία της Avanan παρέχει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις σουίτες συνεργασίας SaaS. Η Avanan θα ενσωματωθεί στην ενοποιημένη αρχιτεκτονική της Check Point Infinity για να προσφέρει την πιο ασφαλή υπηρεσία  ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο. Χρησιμοποιώντας πατενταρισμένη τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για περιβάλλοντα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου cloud, θα είναι η μόνη ενοποιημένη λύση στην αγορά για την προστασία των εξ αποστάσεως εργαζόμενων από κακόβουλα αρχεία, URL και Phishing μέσω email, τις σουίτες συνεργασίας, τον ιστό, το δίκτυο και το τελικό σημείο.

Οι τεχνολογίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν εξελιχθεί και έχουν μεταβεί από on premise λύσεις στο cloud. Με το 95% των κυβερνοεπιθέσεων που στοχεύουν δίκτυα επιχειρήσεων να προκαλούνται από  spear phishing, το τοπίο των απειλών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο cloud δεν ήταν ποτέ ευρύτερο. Ο αριθμός των επιθέσεων phishing διπλασιάστηκε το 2020, με κάθε χρήστη του Microsoft Office 365 στον κόσμο να δέχεται επίθεση τουλάχιστον μία φορά.

Η πανδημία COVID-19 και η μετάβαση στην εξ αποστάσεως εργασία συνεχίζουν να ενισχύουν την υιοθέτηση συστημάτων γραφείου στο cloud και τη χρήση άλλων σουιτών συνεργασίας πέραν του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (π.χ. Teams, Slack, OneDrive), διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την έκθεση των χρηστών σε κυβερνοεπιθέσεις. Αυτό το διευρυμένο τοπίο απειλών απαιτεί μια νέα προσέγγιση για την ασφάλεια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεδομένου ότι οι συμβατικές λύσεις που έχουν κατασκευαστεί για αυτό στις εγκαταστάσεις έχουν αποτύχει να προσαρμοστούν στο cloud. Οι παλαιές λύσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (SEG) υποβαθμίζουν τα εγγενή εργαλεία ασφαλείας, είναι τυφλές στις απειλές του cloud και δεν μπορούν να προστατεύσουν τις σουίτες συνεργασίας.

Η Avanan, που ιδρύθηκε το 2015, είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προμηθευτής ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο cloud, στον κόσμο. Η εταιρεία ανέπτυξε μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λύση διεπαφής προγραμματισμού εφαρμογών (API) για να σταματά τις απειλές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν φτάσουν στα εισερχόμενα (inline), τόσο για εσωτερικά όσο και για εξωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χρησιμοποιώντας μηχανές βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη. Με περισσότερους από 100 υπαλλήλους, προστατεύει περισσότερους από 5.000 πελάτες και πάνω από 2,5 εκατομμύρια εισερχόμενα μηνύματα. Η λύση αναπτύσσεται σε λίγα λεπτά σαν εφαρμογή και ρυθμίζεται με λίγα κλικ.

“Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις υιοθετούν τη λύση των cloud-email και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο να γίνεται ένα σημαντικό κανάλι για την εξαπόλυση καταστροφικών κυβερνοεπιθέσεων, αυτή η εξαγορά αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο δυναμικό, καθώς οι οργανισμοί αναζητούν μια νέα προσέγγιση για την ασφάλεια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της σουίτας συνεργασίας”, δήλωσε ο Dr. Dorit Dor, Chief Product Officer της Check Point Software. “Με την ενσωμάτωση της Avanan στο Check Point Infinity, οι οργανισμοί θα είναι σε θέση να εκσυγχρονίσουν τις παλαιότερες λύσεις με ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως υπηρεσία και να προστατεύσουν το cloud email και τις σουίτες συνεργασίας από τις πιο εξελιγμένες επιθέσεις. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία Avanan ως OEM τα τελευταία 3 χρόνια και είμαι βέβαιος ότι με αυτή τη νέα προσθήκη, οι πελάτες θα απολαμβάνουν την καλύτερη ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τις καλύτερες δυνατότητες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο”.

“Το ταξίδι της Avanan για την επανεφεύρεση της ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ξεκινά ένα εντελώς νέο κεφάλαιο. Με τη συγχώνευση με την Check Point Software, συνδυάζουμε την καλύτερη στην κατηγορία της Avanan A.I. που συλλαμβάνει τις εξελιγμένες επιθέσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που όλοι οι άλλοι δεν αντιλαμβάνονται, με τις απαράμιλλες δυνατότητες ασφαλείας και την ευφυΐα απειλών της Check Point Software”, λέει ο Gil Friedrich, CEO και συνιδρυτής της Avanan. “Με το παγκόσμιο δίκτυο της Check Point Software, σκοπεύουμε να προσφέρουμε την κοινή μας λύση σε όλους τους οργανισμούς, όλων των μεγεθών και γεωγραφικών περιοχών, σε όλους όσους χρειάζονται καλύτερη ασφάλεια για τη σουίτα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις συνεργατικές πλατφόρμες τους”.

Η Check Point Software σύναψε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Avanan και η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Το Check Point Infinity είναι η πρώτη ενοποιημένη αρχιτεκτονική ασφαλείας του κλάδου, η οποία παρέχει το υψηλότερο επίπεδο πρόληψης απειλών ενάντια σε γνωστές και άγνωστες απειλές στον κυβερνοχώρο. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας Avanan στην αρχιτεκτονική Check Point Infinity έχει ως στόχο να προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας σε απομακρυσμένα εργατικά δυναμικά σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας τη μοναδική ενοποιημένη λύση που θα προστατεύει από κακόβουλα αρχεία, URL και phishing μέσω email, τις εφαρμογές συνεργασίας, τον ιστό, το δίκτυο και το τελικό σημείο. Η ενοποιημένη λύση θα επιτρέψει στους οργανισμούς να:

  • Εκσυγχρονίσουν τις παλαιές λύσεις (SEG) με ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως υπηρεσία και να προστατέψουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο cloud σε λιγότερο από 5 λεπτά.
  • Σταματήσουν 30% περισσότερα μολυσμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από οποιαδήποτε συμβατική λύση ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την καλύτερη δυνατή προστασία από κακόβουλο λογισμικό και χωρίς αντίκτυπο στην παραγωγικότητα: αποτρέποντας τις επιθέσεις phishing και τα κακόβουλα αρχεία από το να προσγειωθούν στα εισερχόμενα μηνύματα, εξαλείψουν τα επικίνδυνα κλικ σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την προστασία URL κατά τη διάρκεια του κλικ και να αποτρέψουν την επέκταση της επίθεσης πριν γίνει εμφανής οποιαδήποτε ζημιά με την αυτόματη αποκατάσταση μετά την επίθεση.
  • Προστατεύσουν την απώλεια δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (εσωτερικών και εξωτερικών) με την πιο ασφαλή και ευέλικτη λύση: οι διαχειριστές ασφαλείας έχουν στη διάθεσή τους πολλαπλές ενέργειες αντίδρασης για την προστασία των δεδομένων πριν αυτά εγκαταλείψουν τον οργανισμό.
  • Προστατεύσουν τις σουίτες συνεργασίας SAAS, όπως OneDrive, Google Drive, Teams, Share Point, Slack, Box και άλλα, από κακόβουλες διευθύνσεις URL, μολυσμένα αρχεία και πρόληψη απώλειας δεδομένων (DLP).
close menu