Οικονομικά αποτελέσματα

H υψηλή ζήτηση ΑΙ chips «εκτοξεύει» τις πωλήσεις της TSMC

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών στον κόσμο έχει επωφεληθεί από έναν παγκόσμιο αγώνα για την ανάπτυξη υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης, παρέχοντας chip για την Nvidia Corp. που στη συνέχεια πωλούνται σε εταιρείες όπως η Microsoft Corp. και η OpenAI

Αύξηση 30% σημείωσαν οι πωλήσεις της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. τον Μάιο, φτάνοντας τα 7,1 δισ. δολάρια, λόγω της υψηλής ζήτησης για τεχνητή νοημοσύνη και της ανάκαμψης ορισμένων ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών στον κόσμο έχει επωφεληθεί από έναν παγκόσμιο αγώνα για την ανάπτυξη υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης, παρέχοντας chip για την Nvidia Corp. που στη συνέχεια πωλούνται σε εταιρείες όπως η Microsoft Corp. και η OpenAI. Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone έχουν επίσης ανακάμψει από μια μακρά πτώση τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, τροφοδοτώντας τις προσδοκίες για ισχυρές παραγγελίες τσιπ στην κατηγορία των κινητών.

Η ταϊβανέζικη TSMC που εδρεύει στο Hsinchu κατάφερε να διατηρήσει υψηλά περιθώρια κέρδους καθώς ο κόσμος βιάζεται να δημιουργήσει data centers. Είναι ο αποκλειστικός κατασκευαστής των πιο προηγμένων επιταχυντών AI της Nvidia και επίσης κατασκευάζει ημιαγωγούς για την Apple Inc. και την Advanced Micro Devices Inc., τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της Nvidia.

Αυτή την εβδομάδα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TSMC, C.C. Wei επανέλαβε τις προηγούμενες προβλέψεις του για ανάπτυξη της αγοράς τσιπ 10% φέτος.

close menu