Τηλεπικοινωνίες

H United Group υλοποιεί την έξοδο της Forthnet από το Χρηματιστήριο. Εξαγοράζει το μερίδιο της WIND Hellas

Είναι πλέον εμφανές το σχέδιο της BC Partners να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της Forthnet, μέσω της United Group Hellas, και να έχει τον απόλυτο έλεγχο της τέταρτης ελληνικής εταιρείας ψηφιακών επικοινωνιών και δορυφορικού ψυχαγωγικού και αθλητικού περιεχομένου, όπως έχει ήδη επισημάνει το ictplus.gr ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μένει να επιβεβαιωθούν τις επόμενες ημέρες, η BC Partners έχει συμφωνήσει, για την εξαγορά του 14,06% της Wind Ελλάς, εκτός από την συμμετοχή 9,63% της Go Plc που γνωστοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες.

Η εξαγορά και της συμμετοχής της Wind Ελλάς αυξάνει κατά πολύ το «όριο» του 33,3% που οδηγεί σε δημόσια πρόταση εξαγοράς από την United Group Hellas, θυγατρική της BC Partners, του ποσοστού που υπάρχει διαθέσιμο. Η τιμή των εξαγορών που ακολουθούν δεν μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη αυτής της μαλτέζικης Go, η οποία ανακοίνωσε ότι οι 24.887.737 μετοχές της στη Forthnet εξαγοράστηκαν αντί 3.235.405 ευρώ, άρα 0,123 ευρώ ανά μετοχή, λίγο χαμηλότερη από την τιμή 0,3 ευρώ της μετοχής στο Χρηματιοστήριο ταμπλό της Σοφοκλέους.

Προς εξαγορά οδεύουν επίσης οι συμμετοχές της αραβικής Massar Invest με 9,63%, της Vodafone με 2,77% και της «διασποράς» στο Χρηματιστήριο για να έχει η BC Partners το 100% της Forthnetκαι να υλοποιήσει απερίσπαστη το σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας και ως τον 4ο «παίκτη» στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας και των ψηφιακών επικοινωνιών και όχι μόνο σε αυτές καθώς η ελληνική αγορά Τηλεπικοινωνιών επεκτείνεται και σε νέους χώρους, όπως έχει δείξει η επέκταση του ΟΤΕ την τελευταία τριετία.

close menu