Τεχνολογίες

H Nissan θα επενδύσει 17,6 δισ. δολάρια μέχρι το 2030 στην ηλεκτροκίνηση

Η Nissan Motor Co ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 2 τρισ. Γιεν (17,59 δισ. Δολάρια) σε χρονικό ορίζοντα πέντε ετών, για να επιταχύνει την ηλεκτροκίνηση των οχημάτων και να “προλάβει” τους ανταγωνιστές σε έναν από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς για τις εταιρείες αυτοκινήτων.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, μία από τις πρώτες εταιρείες μαζικής κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων με το μοντέλο Leaf πριν από μια δεκαετία, παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ηλεκτροκίνησης.

Η Nissan θα δαπανήσει τα διπλάσια από ό,τι επένδυση την προηγούμενη δεκαετία, για να αποκτήσει ένα μερίδιο της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς οι ανταγωνιστές της, όπως η Toyota Motor και η Tesla, προχωρούν με τα σχέδια τους για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Nissan τόνισε πως θα παρουσιάσει 23 ηλεκτροκίνητα οχήματα μέχρι το 2030, συμπεριλαμβανομένων και 15 ηλεκτρικών οχημάτων, και θέλει να μειώσει το κόστος της μπαταρίας λιθίου κατά 65% σε οκτώ χρόνια.

Επίσης σχεδιάζει να εισάγει μπαταρίες solid-state μέχρι τον Μάρτιο του 2029, που ενδεχόμενως να αποτελέσουν game changing.

Αυτές οι δεσμεύσεις, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Makoto Uchida, θα καταστήσουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα προσιτά σε περισσότερους οδηγούς.

“Θα προωθήσουμε την προσπάθεια μας για εκδημοκρατισμό της ηλεκτροκίνησης”, ανέφερε στην online παρουσίαση.

Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί 5,6%. Ορισμένοι αναλυτές μάλιστα δηλώνουν ότι δεν εντυπωσιάστηκαν από το σχέδιο της Nissan, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία έχει ήδη μείνει πίσω από τους ανταγωνιστές στην ηλεκτροκίνηση.

close menu