Επιχειρήσεις

H Microsoft λανσάρει μοντέλο ΤΝ για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Είναι η πρώτη φορά που ένα μεγάλο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο λειτουργεί πλήρως διαχωρισμένο από το διαδίκτυο

Η Microsoft, η οποία έχει προχωρήσει πάρα πολύ στην Τεχνητή Νοημοσύνη, έχει αναπτύξει ένα παραγωγικό μοντέλο σχεδιασμένο ρητά για τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες ΤΝ, όπως το Copilot της ίδιας της Microsoft, αυτό θα είναι «air gapped» και δεν θα απαιτεί μια – δυνητικά επικίνδυνη- σύνδεση με το διαδίκτυο.

Είναι η πρώτη φορά που ένα μεγάλο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο λειτουργεί πλήρως διαχωρισμένο από το διαδίκτυο… Τα περισσότερα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του ChatGPT της OpenAI, βασίζονται σε υπηρεσίες cloud για να μαθαίνουν και να συμπεραίνουν μοτίβα από τα δεδομένα, αλλά η Microsoft ήθελε να παραδώσει ένα πραγματικά ασφαλές σύστημα στην κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ», ανέφερε το Bloomberg.

Το εργαλείο θα επιτρέψει στις υπηρεσίες πληροφοριών να χρησιμοποιούν την Tεχνητή Nοημοσύνη για εργασίες όπως η ανάλυση τεράστιων όγκων διαβαθμισμένων δεδομένων χωρίς το φόβο διαρροών δεδομένων ή παραβιάσεων που θεωρητικά μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Ο Γουίλιαμ Σαπέλ, CTO της Microsoft για τις στρατηγικές αποστολές και την τεχνολογία, δήλωσε στο Bloomberg ότι η εταιρεία πέρασε 18 μήνες δουλεύοντας πάνω σε αυτό το ειδικό εργαλείο που βασίζεται στο GPT-4 και το οποίο θα μπορεί να διαβάζει και να αναλύει περιεχόμενο, να απαντά σε ερωτήσεις και να γράφει κώδικα χωρίς να χρειάζεται να μπαίνει στο διαδίκτυο. Εξίσου σημαντικό είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα μαθαίνει από τα δεδομένα με τα οποία θα τροφοδοτείται ούτε θα εκπαιδεύεται σε αυτά.

close menu